4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli Belediyesi tasarruf yapıyor

ERDEMLİ BELEDİYESİ TASARRUF YAPIYOR

Mersin'in Erdemli ilçe belediyesi, 'tasarruf tedbirleri' kapsamında hizmet üretiminde ihtiyaç duyulan ürünlerin temini için hizmet alımı yerine kendisi üretmeye başladı. Bu noktada da daha önce piyasada metrekaresi 12 TL'ye temin edilen parke taşını, kendi kurduğu işletmede üreten belediye 6 TL kara geçti.

Erdemli'nin çehresinin değiştirilmesi ve modern bir görünüme kavuşturulması adına bugüne kadar 75 bin metrekarelik parke taşı döşemesi gerçekleştirdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuyla ilgili olarak başlatılan çalışmalarınsa oluşturulan bir program dahilinde yürütüldüğünü kaydetti. Son olarak Merkez Mahallesi Serinler Sokak'ta devam eden çalışmaların, ilçe genelinde sürdürüleceğini belirten Tollu, piyasada metrekaresini 12 TL'den almış oldukları parke taşlarını artık belediye olarak kendilerinin ürettiğini ve bunun da kendilerine 6 TL'lik bir tasarruf sağladığını dile getirdi.

Mükerrem Tollu, "Günde 400 metrekare parke ürettiğimiz belediye tesislerimizde ayrıca yine günlük olarak 200 metrekare bordür ve 200 metrekare de yağmur oluğu üretiyoruz.

İleriye dönük olarak parke taş üretim tesislerimizi güçlendirip, halkımıza ve çevremize daha nitelikli ve hızlı hizmetler vereceğiz. Kendi kendimizi güçlendirip, daha güçlü bir Erdemli'nin temellerini atmak için çabalıyoruz" dedi. Söz konusu hizmetlerin aynı zamanda ilçenin geleceği adına atılan tohumlar olduğunu savunan Tollu, "Herkes bir taraftan Erdemli'yi konuşacak; bir taraftan da Erdemli'yi örnek alacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 11:44:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 12:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?