5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli Belediyesi'nden yeni proje

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, daha önceki dönemde kıyı tahkimatı adı altında doldurulması düşünülen Erdemli sahillerine ‘Rüya Park’ adı altında yeni proje uygulanması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Hazırlanan yeni projenin tanıtımı dolayısıyla Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Tollu, 80 metre genişliğinde 2 bin 500 metre uzunluğundaki Erdemli sahilini kapsayacak Rüya Park Projesi’nin Erdemli’yi bölgenin incisi yapacağına inandıklarını belirterek, projenin hayata geçirilmesi halinde Erdemli’ye gelmesi beklenen günlük turist sayısının 20 bin kişiyi bulacağına dikkat çekti.

Projenin uygulanabilmesi için maddi desteğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Tollu, “Projenin gerçekleşmesi halinde Erdemli’nin bir çok sorunu çözülecek, işsizliğin kökü kazınacak. Allah kısmet ederse Arıtma tesisi inşaatımızı bitecek. Tabi ki, bu arıtma tesisi inşaatı ile de Erdemli sahilini düzenlememiz gerekiyor. Turizm için gereken deniz, kum ve doğa Erdemli’de var. Ne yazı ki biz bunları kullanamıyoruz. İşte bunu değerlendirebilmek için böyle bir proje hazırlattık. Bu sayede Erdemli’nin yapısı, dokusu, ekonomisi her şeyi değişecek. Erdemli’de tarımın yanında turizm de olacak. İşte bu bağlamda, Erdemli çiftçisi ve esnafı turizmden faydalanabilir hale gelecektir” dedi.

Projeyi hazırlayan Alora El Sanatları firması yetkilisi heykeltıraş Ragıp Çeçen ise proje hakkında detaylı bilgiler verdi.Erdemli’nin Bodrum’dan, Marmaris’ten ve bir çok turistik yerden daha iyi bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Çeçen, "Proje Türkiye’de bir ilk olacak. Erdemli müthiş bir yer. Bu nokta kıyı tahkimatı yapılan yer harika bir yer. Böyle bir yerin doldurulması katliam olurdu. Biz burayı eğlence merkezi haline getireceğiz. Gelen ziyaretçilerin araçlarını alabilecek kapasitede büyük bir otopark, aquapark, küçük adacıklar, yüzer-gezer konser sahnesi, oyun alanları, kafeteryalar, restoranlar ve güneşleme alanları olacak. Burada küçük gezinti tekneleri ile çiftlerin gezi yapabilecekleri alanlar mevcut olacak. Böylelikle dünyanın ikinci Venedik’i olarak Erdemli’yi ilan edeceğiz. Bu proje finans sağlanıldığı takdirde 1,5 yıl içinde bitirilebilecek” dedi.

Projenin net maliyetinin çıkarılmadığı bildirilirken, gerekli kaynağın iç ve dış kredilerden bulunması için çalışmalar yapılacağı belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?