4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli Belediyesi'ne yeni araçlar

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYOR

Erdemli Belediyesi'nin araç filosu güçleniyor. Belediye tarafından yürütülen çalışmalara kolaylık sağlanabilmesi noktasında 2 adet forklift satın alınarak belediye bünyesine kazandırıldığı bildirildi.

İş makinelerini inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye bünyesinde çalışan işçilerle sohbet etti. Yapmış oldukları çalışmalarla birlikte belediye hizmetlerinin 'kiralık araçlar' ile yerine getirilmesi dönemine son vermek istediklerini kaydeden Tollu, daha önce bu konuda savurgan bir tutum sergilendiğini ve artık bunu aşmaları gerektiğini vurguladı. Tollu, araç kiralanmasına son vererek yapmış oldukları tasarrufla birlikte belediyeye 40'tan fazla yeni ara ve iş makinesi kazandırdıkları bilgisini vererek, bu konudaki girişimlerin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.

2007-2008 yıllarında belediye tarafından çift kabin ve benzeri araçlara yıllık ortalama 3 bin 500 TL'lik bir kira bedeli ödendiğini hatırlatan Tollu, “Göreve ilk geldiğimizde biz de zorunluluktan dolayı araç kiraladık. Ancak biz 3 bin 500 TL yerine bin 500 TL'lik bir kira bedeli ödedik. Daha sonraki süreçte yapmış olduğumuz çalışmalarla birlikte belediyeye yeni araç ve iş makineleri kazandırarak, 'kiralama dönemi'ne de son verdik” dedi. Hizmetlerin yerine getirilmesinde ihtiyaç duyulan bazı araç ve iş makinelerinin, 'emanet alma sistemi' ile temin ettiklerini ve forkliftlerin de aynı şekilde kullanıldığını anlatan Tollu, almış oldukları 2 adet forkliftle de birlikte artık 'emanet iş makinesi' almaktan da kurtulduklarını dile getirdi.

Tollu, alınan iş araçlarının toplam maliyetinin, söz konusu araçların 7 aylık kira parasına denk geldiği bilgisini de vererek, “İlçemize en iyi hizmeti sunabilme adına öncelikli olarak belediyenin mevcut araç gereç sorununu çözmek istiyoruz. Belediyemizi kendi kendine yetebilen, kendi kendine hizmet üretebilen ve kendi kendine iş üretebilen bir yapıya kavuşturabilme çabasındayız. Birçok sektörde kiralamalar varken, biz bu yöntemin hem belediye, hem de ülke ekonomisi için çokta ekonomik olmadığını düşünüyoruz. Belediyenin kaynak ve imkanlarını en iyi şekilde kullanma gayretindeyiz. Önümüzdeki dönemde yeni iş makinelerini de belediyeye kazandıracağız” dedi.

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 17:44:04
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 11:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?