4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli Belediyesi'ne yeni bina

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, düğün salonu ve altındaki dükkanların bulunduğu binanın yıkılarak yerine yeni belediye hizmet binasının yapılacağını söyledi.

Tollu, yaptığı açıklamada, Erdemli’nin yeni bir belediye hizmet binasına acil ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Belediye Düğün salonu ve altında dükkanların bulunduğu belediye bitişiğindeki binamız artık hizmet veremez duruma gelmişti. Bu binanın yerinin Erdemli merkezinde bulunması ve belediyenin de yeni hizmet binasına ihtiyaç duyması nedeniyle burayı yeni hizmet binası yapımı için yıkmaya karar verdik. Dolayısıyla da yıkım çalışmaları başlattık” dedi.

Belediye bütçesinden para harcamadan yeni hizmet binasının yapmayı planladıklarını ifade eden Tollu, “Buranın yıkım işleri tamamlandığında 2 bin metrekarelik alana 3 katlı bina yapılacak. Buranın zemin katı otopark, birinci katı dükkanlar için ve diğer katları da belediye hizmetleri için kullanmayı planlıyoruz. Yapacağımız dükkanları ihale ile satışa sunacağız, bundan yaklaşık 2-2,5 milyon TL’lik bir gelir bekliyoruz. Elde edilecek gelirle de belediye hizmet binamızı yapmış olacağız. Yani kimseden 1 kuruş istemeden, kendi imkanlarımızla yeni hizmet binamızı faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Yeni hizmet binasının Erdemli’ye yakışır olacağını da dile getiren Tollu, “ Bütün birimlerin burada hizmet gördüğü insanımızın en iyi hizmeti alabildiği bir binaya kavuşacağız. Ayrıca eski binada ki esnafımızın tamamının mutabakatını aldık. Çıkması içinde kimseyi zorlamadık. Kimseyi kırmadan hiç kimseyi üzmeden taşınma gerçekleşti. Buradaki esnafımızı manavlar çarşısına taşıdık. Bu taşınma ile orada da ekonomik bir hareketlenme tabiî ki olacak. Bu da olumlu bir durumdur” dedi.

Tollu, yeni hizmet binasının şimdiden hayırlı olması dileğinde de bulundu

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 13:29:02
Güncelleme :21 Temmuz 2009 Salı 13:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?