4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli çiçek açacak

ERDEMLİ ÇİÇEK AÇACAK

Mersin'in Erdemli ilçesinin çehresi değişiyor. Dışarıdan satın alma yoluyla çiçek alımına son verip kendi serasını kuran Erdemli Belediyesi, bir yandan hem tasarruf yapıyor, hem de farklı renkteki çiçekleri toprakla buluşturarak ilçenin çehresini değiştiriyor.

Daha önce ilçedeki yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan bitkilerin, 'satın alma' yöntemiyle temin edildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu duruma artık son verdiklerini ve belediye bünyesinde bir sera oluşturarak, burada yaklaşık 20 çeşit çiçeğin üretimini gerçekleştirdiklerini anlattı. Her şeyde olduğu gibi çevreyle ilgili çalışmalarda da tasarruflu davrandıklarını kaydeden Tollu, söz konusu serada önümüzdeki dönemde üretim kapasitesinin arttırılacağı bilgisini verdi. Tollu, serada şu anda 70 bin çiçek fidesi bulunduğunu, bunların da 15 bin adedinin gül olduğunu belirten Tollu, ayrıca 10 bin adet mevsimlik çiçek, 3 bin adet teflon çiçeği, 3 bin adet mazı çeliği, bin 500 adet begomvil ile bin adet gecesefası fidesinin bulunduğunu anlattı.

Tüm bu çiçek ve bitkilerin Erdemli'nin daha güzel bir ilçe haline getirilebilmesi noktasında başlatılan çalışmalarda kullanılacağını ifade eden Tollu, "Bir başka ifadeyle de Erdemlimiz adeta çiçek açacak. Dışarıdan gelenler bu şehre her yönü ile aşık olacak. Bundan hepimiz gurur duyacağız. Belediyemizin borç durumu ortadadır. Biz, bu durumu aşmak adına ve bir taraftan da nitelikli hizmet üretmek için deyim yerindeyse sineğin kanadından yağ çıkarıyoruz. Birçok kalemden tasarruf ederken, diğer taraftan da sağlıklı ve kaliteli hizmet üretiyoruz. Çünkü biz bu kentin yoksullukla, hizmetsizlikle ve kötü anılmasını istemiyoruz. Çünkü biz bu şehrin aşığıyız" dedi. Üretimi yapılan bitki ve çiçeklerin şu an çelik ve fide halinde bulunduğunu belirten Tollu, kısa bir zaman diliminde Erdemli Belediyesi'nin dışarıdan çiçek alımı yapmayacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 13:12:04
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 13:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?