4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli dondu!

SİBİRYA SOĞUĞU MERSİN’DE DONDURDU

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı yayla köylerinde etkisini arttıran kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle bölgedeki göletler donmaya başladı. Eksi 10 derecenin altına düşen sıcaklık deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikteki Tozlu göletini tamamen dondurdu.

Hafta sonu tatilini karda geçirmek isteyenler bölgede en çok Sarıkaya Köyü Kargagediği mevkiindeki sedir ormanlarını ve Tozlu Köyü sınırlara içinde yer alan Tozlu göleti çevresindeki mesire alanını tercih ettiler. Vatandaşlar, kar ve soğuğa aldırmayarak gönüllerince eğlendiler.

Sarıkaya Köyü muhtarı Ahmet Ergen, hafta sonu tatilini karda geçirmek isteyenlerin köylerine akın etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Ergen, “Dünyanın en güzel sedir ormanının karın büyüleyici atmosferiyle buluşması görsel şölene dönüşüyor. Son yıllarda buranın güzelliğini keşfeden, gerek vatandaşlarımız gerekse yabancı konuklar bölgeye akın ediyor. İnsanlar karda gönüllerince eğlenirken, haftanın bütün yorgunluğunu bu temiz havada atıyorlar. Ertesi günde zinde bir şekilde işlerine devam ediyorlar” dedi.

Hafta sonu tatilini değerlendirmek için bölgeye gelenlerin özellikle Kargagediği mevkiindeki sedir ormanını ve Tozlu köyündeki sulama göleti çevrisini tercih ettiklerini ifade eden Ergen, “Bölgeye sulama amaçlı yapılan bu göletler, turizm konusunda da öncü olacağa benziyor. Gerek yazın sıcak havalarda, gerekse kışın böyle soğuk havalarda dahi insanlar buraya gelerek stres atıyorlar. Bölge halkı olarak bizlerde bundan oldukça memnunuz” diye konuştu.

 

50 BİN METREKÜPLÜK TOZLU GÖLETİ DONDU

İlçe merkezine 40 kilometre mesafedeki Tozlu göletinin tamamen donduğunu belirten Tozlu Köyü muhtarı Bilal Sezer ise göletin deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte olduğunu belirterek, “15 metre derinliğinde 50 bin metreküplük sulama göletimiz sıcaklığın eksi 10-15 dereceye kadar düşmesi sonucu donmuştur. Bu göletimize 7 bin adet alabalık yavrusu bırakarak korumaya almıştık. Balıklarımızın aç kalmamaları için belirli noktalardan ekmek atarak beslenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Bölgeye özelliklede hafta sonunda vatandaşların akın ettiğini dile getiren Sezer, “Bölgemiz doğal güzelliği ile hem yaz aylarında hem de kış aylarında kendisini gösteriyor. Karda piknik yapıp stres atmak amacıyla bölgemizin tercih edilmesinden son derece mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bölgede yer alan küçük taşkın akarsular gece sıcaklığın eksi 15’lerde seyretmesi nedeniyle dondu.

SİBİRYA SOĞUĞU MERSİN’DE DONDURDU
SİBİRYA SOĞUĞU MERSİN’DE DONDURDU
SİBİRYA SOĞUĞU MERSİN’DE DONDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 12:49:00
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 15:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?