4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli itfaiyesi görev başında

ERDEMLİ İTFAİYESİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Erdemli Belediyesi itfaiye ekiplerinin, Kızkalesi'nden Kargıpınarı'na kadar geniş bir alanda başarıyla hizmet verdiği bildirildi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe merkezi ve beldelerin yanı sıra bütün köylere varıncaya kadar geniş bir alanda itfaiye hizmetlerinin başarıyla sürdürüldüğünü söyledi. Yangınlarda zamanın ve erken müdahalenin önemine dikkat çeken Tollu, bu nedenle her mahallede vana sistemi oluşturduklarını belirterek, bu sistemle depoları kısa sürede doldurarak yangına en kısa sürede ulaşıldığını kaydetti.

İtfaiyenin görevinin sadece yangın söndürmek olmadığını ifade eden Tollu, "İtfaiye olarak bizim görevimiz sadece yangın söndürmek değil, zor durumda olan bütün canlıların yardımına koşmaktır. Bunun yanında doğal afetlerde yine vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. İlçemizin yeşil alanlarını, park bahçelerini, yollarını her gün sulayarak daha yeşil, daha temiz bir yerleşim olması adına çalışmalar yapıyoruz. Eğitim veren okullarımızda bayrakların asılması, okulların yıkamasının yapılması, caddelerde afişlerin asılıp süslenmesi ve buna benzer birçok hizmeti Erdemli halkına yakışan şekilde sunuyoruz” dedi.

İtfaiye görevlilerinin formalarının yangına dayanaklı olduğunu ifade eden Tollu, yangın anında kullanılacak her türlü araç ve gereçlerin de teminini sağladıklarını söyledi. Petrol yangınları, araba yangınları gibi büyük yangınlarda köpüklü su kullanıldığını da belirten Tollu, köpüklü suyun, yangın söndürmede daha etkili olduğunu, böylelikle kayıpların ve zararın en aza indirildiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 11:52:00
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 11:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?