4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli kışa hazırlanıyor

ERDEMLİ BELEDİYESİ KIŞA HAZIRLANIYOR

Erdemli Belediyesi, kış aylarının yaklaşması ile birlikte sokaklarda ve orta refüjlerde bulunan ağaç ve bitkilerde budama çalışmalarına başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda yol kenarlarında, park ve bahçeler ile tüm yeşil alanlar bakıma alınırken, kurumuş ağaçlar budanıyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yeşil alanların daha düzenli ve güzel görünmesini sağlamak için bu çalışmaları yaptıklarını belirterek, şehrin görünümünün daha da güzelleşeceğini söyledi. Yapılan çalışmaların daha çok vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda yapıldığını vurgulayan Tollu, çalışmaların önümüzdeki günlerde diğer caddelerde de devam edeceğini belirtti.

Belediye olarak Erdemli'nin temizliğine büyük önem verdiklerini kaydeden Tollu, "Belediyemiz, ağaçlarda gerekli görülen budamaları, ağaçların kesim işlemlerini özenle yapmaktadır. Ağaç budama işlemlerinin yanı sıra mevsim geçişi sebebiyle ağaçlardan dökülen yaprakların temizliği, Temizlik İşleri ekiplerimizce günlük olarak yapılmaktadır. Erdemli'de ilk defa yeşil alana bu kadar çok önem veriliyor. Elbette biz bununla yetinmeyeceğiz. Erdemli'nin her yerini yeşile boyayacağız. Bunun da işareti yaptığımız parklardır. İlçe tarihinde bir tane park varken, biz yaklaşık bir buçuk yıllık görev süresi içerisinde yedinci parkımızı bitirmek üzereyiz” dedi.

Erdemli'nin daha yeşil bir görünüme sahip olması için çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini ifade eden Tollu, "Amacımız Erdemli halkının daha temiz, daha sağlıklı ve daha yeşil bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleridir. Çocuklarımıza daha yeşil bir Erdemli bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 15:47:00
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 16:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?