5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli RAM'a 8 ayda 608 başvuru

Erdemli Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Mustafa Yıldırım, kuruma son 8 ayda toplam 608 rapor başvurusunun olduğunu söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, Erdemli RAM Müdürlüğüne son 8 ayda 608 rapor başvurusunun yapıldığını belirterek, "Bu süre zarfında kurumumuzda 389 rapor verilmiş, bireysel rapor sayısı ise 211 olarak kaydedilmiştir" dedi.

Beklentilerinin çok üstünde başvuruların gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, "Bu süre içinde beklentimiz 200 başvuru idi ancak, görüyoruz ki rakamlar beklentilerimizin üzerinde. Buradan çıkaracağımız birincil sonuç özel eğitimin ne kadar önemli ve ihtiyacın ne denli fazla olduğudur" diye konuştu.

Aynı zamanda Erdemli Devlet Hastanesi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, "Bize başvuru yapan bireylerin hastane raporları ile ilgili yazışmalar yapıyoruz. Bizden IQ testleri istiyorlar. Sonuçta birlikte bir heyet raporu oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra okul gurup rehberliği kapsamında okullarımızda çalışmalar yürüttük. Genellikle okullarda rehberlik hizmetleri, anne baba iletişimi, planlı ders çalışma yöntemleri, boş zamanları değerlendirme, bireysel ve gurup görüşmeleri, sınav kaygısı, özel eğitim, kaynaştırma eğitimi, zararlı madde kullanımının önlenmesi, konularında öğretmen ve öğrencilere seminerler veriyoruz" dedi.

RAM Müdürlüğü olarak ÖSS ve SBS ile ilgili danışma hizmetleri de verdiklerini belirten Yıldırım, "Okullarımıza rehberlikle ilgili çalışma programları hazırlıyoruz. Bunun dışında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte, şiddeti önleme eylem planı hazırlıyor, okullarla işbirliği içinde çalışmalar yürütüyoruz. Erdemli RAM Müdürlüğü olarak, aynı hafta içerisinde birey başvurularını değerlendiriyor, gerekli incelemeyi alıyor, aynı hafta içerisinde raporları ilgililere teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yıldırım, 2009 yılı içerisinde okullarda yürütülen tarama çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 18:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?