4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Erdemli şantiyeye döndü'

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, borç içerisinde olmalarına rağmen, Erdemli’yi şantiye alanına çevirdiklerini söyledi.

İlçede 7 ayrı noktada yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Tollu, Erdemli’nin çok büyük bir zaman kaybı yaşadığını belirterek, "Artık kaybedecek zamanımız yok. Ne olursa olsun, bu hizmetler yürümek zorunda. Erdemli’nin her yerini yeniden inşa edeceğiz. Yanlış olan, eksik olan ne varsa düzelteceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

5 yıllık süre zarfında sistemli çalışacaklarını ifade eden Tollu, “Ben bunu yapacağım demelisiniz. Ekibinizi kurmalısınız. İlk olarak yapmanız gereken ise, gelirleri arttırmak ve tasarruf yapmaktır. Biz de öyle yaptık. Gelirlerimizi arttırdık. 2006-2007 ve 2008 yıllarında toplanan toplam hal gelirinin yarısını, biz sadece bu yıl Mayıs ayında topladık. Bu az bir rakam değil. İşte bundan sonra korkmayacaksınız. Potansiyeli gördük, işe başladık. Allah’ın izniyle Erdemli’yi şaha kaldıracağız. Bunu da halkımızla el ele yapacağız” diye konuştu.
“Borçsuz bir belediye devralmış olsaydık, üç yılda Erdemli’yi kimse tanıyamazdı” diyen Tollu, yol sorunu olduğuna dikkat çekerek, bazı bölgelerde yol çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Tollu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeni Hastane civarı olarak tanımlanan bölgede yol açma çalışmasına başladık. Ancak burada daha önceden, imar planında var olan yolun açılmadığını gördük ve bu yolun açılmasına karar verdik. Yapılacak olan yeni hastanenin yoğunluğu o bölgeye şimdiden kaydırmaya başladı. Kamulaştırma ile yol çalışmasını başlatmış durumdayız. Bu yol, uzunluğu 980 metre ve genişliği 15 metre olacak şekilde tamamlanacaktır. Araç olarak, bir adet paletli ekskavatör, iki adet kamyon ve bir adet 966 yükleyici aracımız çalışmaktadır. Ayrıca bu yolun açılması için 10 işçimiz de ter dökmektedir. Öte yandan, Güzeloluk caddesinden başlayıp, yeni sanayi sitesinde son bulan 1. Çevre Yolu, Karayolları ve Erdemli Belediyesi’nin ortak çalışmaları sayesinde Kargıcak mahallesi, Hürriyet caddesine bağlanarak, ulaşımına büyük ölçüde katkı sağlayacak. Bu arada Toki bölgemizde de açılan yollar ihtiyacı önemli ölçüde karşılayacaktır.”

Erdemli’nin en büyük eksiği olan modernize yol ve kaldırım çalışmalarına aralıksız devam ettirdiklerini anlatan Tollu, “Bölge esnafı ve çevre sakinlerine büyük sıkıntılar veren toprak yollar, tam teşekküllü bir şekilde, parke taşları döşenerek modern bir görüntüye kavuşuyor. Yağmurlu havalarda çamurdan, güneşli havalarda da tozdan dolayı kullanışsız olan ve rahatsızlık veren toprak yollar, parke taşları ile su oluklarının da döşenmesinin ardından halkın hizmetine açılmaktadır. Tesislerimiz de günlük 350 metre parke taşı ve 350 metre bordür ile 250 metre de yağmur oluğu üretildiğini gerçekleştirilmektedir. Bu üretim kapasitesi ile kendi ihtiyaçlarımızı görebilmekteyiz” şeklinde konuştu.

Erdemli’nin fosseptiğinin denize akıtıldığını ve bunun acilen önlenmesi gerektiğini, atık su arıtma tesisinin bir an önce bitmesi için çalışmalarına devam edildiğini belirten Tollu, “Önceliğimizin atık su arıtma tesisi olduğunu her durumda beyan ettik. Yapılan çalışmalar da bu yönde devam etmektedir. AB Hibe Fonundan bu proje için 20 milyon dolar hibenin onaylandığı müjdesini verebilirim. Allah kısmet ederse, önümüzdeki yaz tertemiz bir denize sahip olacağız. Atık su arıtma tesisimiz seneye hizmete girecek” dedi.

Başkan Tollu, asfalt şantiyesinin önceki yıllarda yıllık 4 bin TL gibi komik bir rakama kiralanmasına bir anlam veremediğini, anlaşmanın derhal iptal edildiğini ifade eden Tollu, "Belediyemiz kısa sürede kendi asfaltını üretmeye başladı, hatta çevre belediyelere de asfalt satabilecek duruma geldik. Vatandaşımızla el ele vererek daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 14:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?