2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erdemli Sivil Toplum Platformu kuruldu

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Orhan Sarı, Sivil Toplum Örgütleri tarafından "Erdemli Sivil Toplum Platformu"nun kurulduğunu bildirdi.

Erdemli'ye bağlı Kumkuyu beldesindeki Ekran Balık Restoranda Kaymakam İsmail Demirhan'ın başkanlığında toplanan sivil toplum örgütleri temsilcileri ilçe sorunlarını tartışarak çözüm yolları aradı.

"Erdemli Sivil Toplum Platformu"nun kurulmasının kararlaştırıldığı toplantıda Platform Başkanlığına Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı, Genel Sekreterliğine ERTUB Başkanı Cemalettin Kurt, üyeliklere de Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek getirildi.

Toplantının açılışında konuşan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, Erdemli'de çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Erdemli'de gerçekten büyük birliktelik sağladık. Erdemli'de olmaktan ve çalışmaktan dolayı mutluyum. Erdemli halkı çalışkan, kabına sığmayan bir insanlar topluluğuna sahipler. İşte bunun karşılığında da ilçenin gelişmesi ve daha da ileriye gitmesi için "Erdemli Sivil Toplum Platformu" kurulmuştur" dedi.

Sivil toplum örgütleri ile uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Demirhan, "Erdemli'nin kalkınması için entegre olmamız gerekiyor. İlçemizin gelişmesinde ve büyümesinde herkes duyarlı olacak. Erdemli'nin kalkınması için bürokratlar, sivil toplum örgütleri ve siyasiler birlikte el ele verip hareket etmeliler. Yeni kurulan "Erdemli Sivil Toplum Platformu" hayırlı olsun" diye konuştu.

Platform başkanlığına seçilen ETSO Başkanı Sarı da, Erdemli'de bir ilki gerçekleştirerek Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya geldiğini ve ilçenin sorunlarını tartıştığını söyledi.

Sarı, "Gün birlik ve beraberlik içerisinde olma günüdür. Bizler sivil toplum örgütlerinin seçilmiş başkanları olarak Erdemli'nin çok önemli sorunlarını tartışarak en azından bir araya gelerek büyük bir adım atıyoruz. Bu birliktelikle çözemeyeceğimiz bir mesele olmadığını görüyorum. Bizlerin bir araya gelmesinde büyük emeği olan Kaymakamımız İsmail Demirhan'a teşekkür ediyoruz" dedi.
ERTUB Başkanı Cemalettin Kurt'ta, konuşmasında, 122 bin nüfuslu Erdemli halkının ürettiği sebze ve narenciye ürünleri ile kendisi dışında 1 milyon kişiyi beslediğini belirtti.

Sivil Toplum Örgütlerinin Erdemli'nin ticari ve sosyal hayatına dair önemli kararlarının altına imza attığını ifade eden Kurt, "Bundan böyle bir araya gelerek çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Erdemli'nin sosyal hayatında sosyal risk alarak bu toplantılara devam etmeliyiz" dedi.

Toplantıya, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Kurt, Esnaflar Odası Başkanı Halil Metik, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Serin, Erdemli Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Polat Serin, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aksay, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hacı Süleyman Uygun, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Halim Gürsoy ve Erdemli Belediyespor Başkanı Mehmet Morgül katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 12:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?