5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de 150 kilo balığa el kondu

Mersin'in Erdemli ilçesinde zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında menşei belgesi bulunmayan ve sağlıksız koşullarda satılmaya çalışılan 150 kilogram balığa el konuldu.

Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koyuncu Mahallesi'nde gerçekleştirilen denetimler sırasında kaldırım üzerinde, sağlıksız koşullarda balık satışının yapıldığı tespit etti.

Zabıta memurları seyyar satıcı Mehmet K.'dan satılan balıklara ait menşei belgesi ve diğer evrakları istedi. Satışı yapılan balıklara ait hiçbir belgenin bulunmaması üzerine zabıta ekipleri 150 kilogram balığa el koydu. El konulan balıklar daha sonra incelemesi yapılmak üzere Tarım İlçe Müdürlüğüne götürüldü.

Tarım İlçe Müdürü Berdan Tun, yaptığı açıklamada, "Nerede, nasıl üretildiği ve sevkıyatının nasıl yapıldığı belli olmayan bir ürünle karşı karşıyayız. Kayıt dışı ve sağlık açısından ne durumda olduğu belli olmayan bir ürün. Uzmanlarımız balıklar üzerinde gerekli incelemeleri yapacaklar. Görüntü olarak bile sağlıklı bir ürün olmadığı görülüyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 21:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?