4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli'de 62 kilo dinamit ele geçirildi

Mersin'in Erdemli ilçesinde, bir marul tarlası içinde depo olarak kullanılan barakada 62 kilo 200 gram dinamit lokumu ele geçirildi. Olayla ilgisi olduğu iddiasıyla iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Erdemli Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, tarla imarında kullanılmak üzere Makine Kimya Endüstrisi'nden (MKE) alınan ihtiyaç fazlası dinamit lokumlarının iade edilmediği yönünde ihbar aldıklarını söyledi.

İhbar üzerine, Koyuncu Mahallesi Eseli mevkiindeki marul tarlası içinde depo olarak kullanılan barakaya operasyon düzenlediklerini belirten Dağı, 62 kilo 200 gram dinamit lokumu ile 6 koli içinde 3 bin metre saniyeli düz fitil, 2 koli içinde 3 bin adet kablolu kapsül, 245 adet kablolu hazırlanmış dinamit kapsülü, 2 bin 565 adet boş tahrip kapsülü, 20 metre infilaklı fitil ve 37 metre saniyeli fitil ele geçirdiklerini ifade etti. Ele geçirilen dinamit lokumlarının herhangi bir terör örgütü ile ilgisininbulunmadığını belirten Dağı, olayla ilgili K.Ü. ile A.E.'nin gözaltına alındığını bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 13:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?