4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli'de ağaçlar budanıyor

ERDEMLİ'DE AĞAÇLAR BUDANIYOR

Mersin'in Erdemli ilçesindeki ağaçların gelişiminin güçlendirilmesi ve sağlıklı yaşamalarının sağlanabilmesi noktasında başlatılan budama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmaların Alata Mahallesi Akasya Sokak'ta devam ettiği belirtildi. Ağaçların gelişiminin kuvvetlendirilmesinin yanında sağlıklı yaşamaları için gerçekleştirilen çalışmaların oluşturulan bir program dahilinde ilçe genelinde sürdürüldüğü açıklandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce budanan ağaçlardan arta kalanlarınsa Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendiği, ortaya konulan çalışmalarla da görüntü kirliliğinin önüne geçildiği vurgulandı.

Yapılan kesimlerin belediye ziraat mühendislerinin kontrolünde yapıldığını anlatan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, budamanın ağaçlar zarar görmeden sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü ifde etti. Çalışmaların ilçe genelinde devam edeceğini kaydeden Tollu, okul ve camilerden gelen talepleri değerlendirerek en kısa sürede ekiplerin yönlendirildiğini söyledi. Belediye olarak yeşil alanların bakımı ve korunması adına büyük çalışmalar yapıldığının altını çizen Tollu, Erdemli'deki mevcut park ve yeşil alanlarına gereken önemi verdikleri gibi yol kenarlarında, park ve bahçelerde kuruyan tehlike arz eden ağaçların budanarak bakımları büyük bir titizlikle yürüttüklerini anlattı.

Mükerrem Tollu, "Yalnız parklarla kalmayıp, Erdemli'nin mahallelerinde de bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmaları yürütürken doğaya ve bitki örtüsüne zarar vermemeye çalışıyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Amacımız; Erdemli'nin yeşil alanlarını artırmak, ağaçların düzenli olarak bakımını yapmak ve korumak" dedi. Tüm bu çalışmaların oluşturulan bir program dahilinde diğer mahallelerde de devam edeceğini kaydeden Tollu, belediyenin kendi ürettiği ağaç ve çiçeklerle dikimlerin yapıldığını da sözlerini ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 17:13:01
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 17:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?