5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de aşure günü

Mersin'in Erdemli Müftülüğü ile Karahıdırlı Köyü Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneğinin katkılarıyla Tömük Beldesi'nde Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde Yeşildere Mahallesinde Bilal'i Habeşi Camii'nde 7 çeşit malzeme içeren aşure, 7 kazanda pişirildi. Aşure dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Aşure dağıtımın ardından bir konuşma yapan Erdemli Müftüsü Mustafa Topal, Aşure etkinliğinin İlçe Müftülüğü Aile Bürosu ve Karahıdırlı Köyü Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Topal, "Aşure Müslüman Türklere özgü büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneğidir. Muharrem ayı içinde yer alan Aşure Günü'nün bütün İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyoruz. Bütün vatandaşların hicri yılını ve Muharrem ayı ile birlikte Aşure Günü'nü tebrik ediyorum" dedi.

Karahıdırlı Köyü Hayır İşleri Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz da, ilçede birçok etkinlik düzenlediklerini ancak ilk kez aşure günü etkinliği düzenleyerek, insanlar arasında dostluk ve dayanışma bağlarını güçlendirmek istediklerini kaydetti. Bin kişi için 7 kazanda pişirilen aşure etkinliği sonunda vatanın ve milletin bütünlüğü için dua edildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 23:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?