5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de “Bahar Şenliği” başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Erdemli Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından oluşturulan Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu bu yıl Erdemli’de ilk kez “Bahar Şenliği” düzenledi.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen fidan dikiminin ardından “Bahar Şenliği” törenlerine geçildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak, Mersin Üniversitesi merkez kampusunda bahar şenliklerinin bu yıl 15’incisinin düzenlendiğini, Erdemli de de benzer bir şenliğin ilkinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Öğrenci topluluklarının üniversite yaşantısında çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmaları kardeşliğin, dostluğun birlik ve beraberliğin gerçekleştiği olanaklar olarak görüyorum. Farklı eğitim alanlarından öğrencilerin bir araya gelerek birlikte bir şeyler yapmak için çabalamaları takdire değer bir olay” dedi.

Mersin Üniversitesi’nde 48 topluluğun bulunduğunu ifade eden İpekbayrak, “Yıl boyunca gerek idarecilerin gerekse öğrencilerimiz bir hayli yoruldular ve eğlenmeyi hak ettiler. Eğitim sadece derslerden ibaret olarak değerlendirilmemeli, aynı zamanda sosyal yaşantı ve etkinlikler eğitime renk katmalı” diye konuştu.

Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sedat Bilgen de, şenliğe çevre temizliği ve fidan dikimi ile başlamasını oldukça anlamlı bulduğunun altını çizerek, yüksekokullarda akademik çalışmalar yanında sosyal ve kültürel etkinleri de yapmanın okulun amaçları içinde yer aldığını, üniversite yaşamının da bunu gerektirdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, şenlikler ödüllü okul flaması bulma, halat çekme, en iyi makyaj ve dans yarışmaları ile devam etti.Şenlikte öğrenciler tarafından kurulan stantlar yoğun ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?