9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erdemli'de barlara kapama cezası

MERSİN’in Erdemli İlçesi’ndeki 5 bar, ‘gürültü yapılıp çevreyi rahatsız ettikleri’ gerekçesiyle belediyece 10 gün süreyle mühürlendi.

AKP’li Belediye Başkanı Musa Mutlu, barların çok sayıdaki şikayet üzerine kapatıldığını söyledi.

İddiaya göre, ilçe merkezindeki Caner Kılıç ile Ali İhsan Bahar’ın işlettiği Bodrum Bar’da geçen ay müşteriler arasında kavga çıktı. Kavgayla ilgili soruşturma yapan polis, vatandaşların şikayetlerini tutanakla Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne de bildirdi.

 Zabıta Müdürlüğü, aynı bölgede bulunan Bodrum Bar ile birlikte haklarında sıkça şikayet olduğu ileri sürülen ‘Çağdaş’, ‘Tadım’, ‘Tusi’ ve ‘Volkan’ adlı barların kapatılması için konuyu Belediye Encümeni’ne taşıdı. 30 Ocak’ta yapılan Belediye Encümen toplantısında, bar işletmecilerine 2’şer bin YLT para cezası kesilirken, barların, suçun sürekli tekrar edilerek, çevrenin huzur ve sükunetinin bozulmasını gerekçe göstererek 10’ar gün kapatılmasına karar verildi. Encümen kararı dün akşam uygulanıp, zabıta ekipleri 5 barı mühürledi.

YERSİZ KARAR

Bodrum Bar ortağı Ali İhsan Bahar, kapatılma kararının son derece yersiz ve hatalı olduğunu öne sürerek, “Mersin’in turizmde söz sahibi olması için büyük çaba harcanıyor. Ancak, Erdemli’de barlar kapatılıyor. Barların kapatılması büyük bir yanlıştır. Bu yanlıştan geri dönülmesini istiyoruz. İş yerlerimizde çalışan onlarca insan var, bunların tümü ekmeklerinden oluyorlar” dedi.

YASALAR UYGULANDI

AKP’li Belediye Başkanı Musa Mutlu, barların bulunduğu bölgede oturan vatandaşlardan gelen şikayet dilekçelerini, çok sayıdaki polis tutanaklarını değerlendirerek yasal işlem yapıldığını belirterek, “Çok sayıda şikayet dilekçesi üzerine yasalar işletilmiştir. Barlar mevzuat hükümlerine aykırı olarak işletildiğinden dolayı encümenimiz 5 barın 10 gün süre ile kapatılmasına karar verdi” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 16:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?