5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de bomba paniği!

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir duvarın dibine bırakılan bomba süsü verilmiş paket paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çeşmeli beldesinde gece saat 00.30 sıralarında İsmail Demircan'a (52) ait kuaför dükkanının duvarının dibine bırakılan şüpheli paket jandarma ve polisi alarma geçirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen çok sayıda jandarma ve polis ekibi, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Mersin Antalya D-400 karayolu trafiğe kapatılırken, Mersin İl Jandarma Komutanlığı bomba imha ekibi şüpheli pakete frekans kesici jammer ve bomba imhada kullanılan robot yardımı ile yaklaştı. Her ihtimale karşı olay yerine bomba uzman köpeği de getirildi. Yapılan incelemede paketin bomba süsü verilmiş bir kutu olduğu belirlenirken, vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Güvenlik güçleri kutuyu açtığında taşlarla karşılaştı.

İsmail Demircan, oğlu Sait Demircan'ın paketi fark ettiğini belirterek, "Bir müşterimi tıraş ediyordum. O sırada oğlum dükkanın dış tarafında şüpheli bir paket olduğunu ve bombaya benzediğini söyledi. Pakete gidip baktığımda, üzerinde bir telsiz telefon ve telsiz telefonun kablolarla bağlandığı bir kutu gördüm. Vakit geçirmeden durumu Çeşmeli Jandarma Komutanlığı'na bildirdim. Ben ve yanımdakilerle hemen dükkandan uzaklaştık" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 11:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?