5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de camiler temizlendi

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDEN CAMİ TEMİZLİĞİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde, camilerin temizliğinin Erdemli Belediyesi tarafından yapıldığı bildirildi.

Erdemli Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama ile ilçede ibadete açık olan tüm camilerin temizliğinin bir süredir belediye personeli tarafından yapıldığı açıklandı. Camilerin Allah'ın evi olduğunu söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, camilerin temiz olması konusunda İlçe Müftülüğü ve din görevlilerine yardımcı olduklarını kaydetti.

Bu konuda titiz davrandıklarını ifade eden Tollu, halkın namaz kıldıkları bu kutsal yerlerin temiz olması konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Bu uygulamanın kısa süreli bir uygulama olmadığını vurgulan Tollu, sürekli olarak yapılacağını dile getirdi.

Belediye olarak ilçede bir çok yeni uygulama başlattıklarını kaydeden Tollu, "Daha önce yapılmayanlarını yapmaya başladık. İlk defa Erdemli'de mezarlıklar projesi bu kadar güzel takdir topladı. Çünkü biz işimize ciddiyetle eğiliyoruz. İşin ehilleri ile çalışıyoruz. Alanında bir numara olan insanlarla beraber bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de camilerin temizliği. Biz ilçemizde bulunan tüm camilerin temizliğini gönüllü olarak üstlendik. Uzunca bir süredir de bu görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. İnsanlarımızın namazlarını kıldığı ve yüzde 99'umuzun Müslüman olarak yaşadığı ülkemizin ibadethaneleri olan camilerimizin değeri bizler için çok üst seviyededir" dedi.

Yapılan hizmetlerin insan odaklı olduğunu vurgulayan Tollu, insanları gerçek manada mutlu edecek bu hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 18:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?