3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Erdemli'de elma hasadı başladı

Mersin'in Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Kuşluca Köyü'nde elma hasadını başlatırken, üreticilerin ekonomik kazançlarını arttırması için ürün çeşitliliğine yönelmeleri gerektiğini söyledi.

Köy gezileri kapsamında ziyaret ettiği Kuşluca Köyünde elma hasadını başlatan Özefe, köylülere iyi bir hasat dönemi dileğinde bulundu.
Hasat ile ilgili bilgi veren Köy Muhtarı Ahmet Dişlen, "Köyümüzde 100 dönüm arazi üzerinde elma yetiştiriciliği yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık olarak 100 tonun üzerinde ürün bekliyoruz. Ancak elma fiyatları hiç de iç açıcı değil. Iskarta elma 8 YKr., en kaliteli elmamız ise 35 YKr'den satılıyor. Üreticimiz gerçekten zor durumda" dedi.

Köyün kuruluş aşamasında köylünün hayvancılıkla uğraştığını, kazancın düşüklüğü sebebi ile hayvancılıktan tarıma dönülerek yerleşik hayata geçildiğini anlatan Dişlen, "Nedense köylümüz umduğunu bir türlü bulamadı. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. Bu sonuç köylümüzü kara kara düşündürüyor" diye konuştu.

Üreticilerin tek bir ürün üzerinde yoğunlaşmayıp, ürün çeşitliliğine gitmeleri gerektiğini belirten Kaymakam Özefe de, "Ürün çeşitliliği konusunda İlçe Tarım Müdürlüğümüzün kapıları üreticimize sona kadar açıktır. Üreticilerimiz, köylülerimiz kurumlarımızla irtibata geçerek bahçelerinde daha farklı hangi ürünlerin yetişebileceğini öğrenebilirler. Bu yönde modern ve programlı üretim yapabilirler" dedi.

Üreticinin emeğinin değerli olduğunu ifade eden Özefe, emeğin zayi edilmemesi gerektiğini kaydetti. Özefe, elma bahçesinden ilk meyveyi kopararak, "Köyümüze hayırlı ve uğurlu olsun. Umarız ürününüz bundan sonra bol kazanç getirir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?