2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erdemli'de fırtına beklentisi

Erdemli ilçesinde fırtına beklentisi nedeniyle balıkçı barınağı boşaltılırken, sahildeki kıyı tahkimatı çalışmaları da zaman zaman 2.5 metreyi bulunan dalgalar sebebiyle güçlükle yürütülüyor.

Geçen yıl fırtına nedeniyle 10 balıkçı teknesinin battığı Erdemli Balıkçı Barınağı'nda bulunan tekneler fırtına beklentisi üzerine tamamen boşaltıldı. Dün öğle saatlerinden bu yana devam eden kötü hava şartlarının daha da ağırlaşması üzerine balıkçılar tekneleri ile birlikte barınağı terk ettiler. Bazı balıkçılar ise teknelerini daha güvenli olduğu belirtilen Kumkuyu beldesi yat limanına demirlediler.

Fırtına beklentisi sebebiyle teknelerin daha güvenli yerlere demirlendiğini belirten balıkçı Aziz Yıldırım, "Daha önceki fırtınada birçok tekne batmış, balıkçılar büyük zarara uğramıştı. Üzücü olayların yaşanmaması için arkadaşlarımız erkenden tedbirlerini alarak, teknelerini Kumkuyu beldesinde bulunan yat limanına götürdüler. Balıkçı barınağı tamamen boşaltıldı" dedi.


Yıldırım, fırtına beklentisi sebebiyle balıkçıların denize açılmadığını da kaydetti.

Erdemli sahilinde devam eden Binali Yıldırım Kıyı Tahkimatı çalışmaları da zaman zaman 2.5 metreyi bulunan dalgalar sebebiyle güçlükle yürütülüyor.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre kötü hava şartlarının çarşamba gününe kadar etkili olacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?