8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Erdemli'de gıda denetimleri

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Musa Mutlu, gıda üretimi yapılan yerlerde sağlığa uygun ortamın olup olmadığını vatandaşların da denetleme yetkisi bulunduğunu bildirdi.

Mutlu, yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerinden oluşan ekiplerin, Ramazan Bayramı öncesi gıda imalathanelerine yönelik denetimleri sıklaştırdığını belirtti. Halk sağlığının korunmasının, yapılması gereken öncelikli konular arasında yer aldığını ifade eden Mutlu, "Denetim ekiplerimiz halk sağlığını her zaman ön planda tutarak çalışmalarını ona göre yapmaktadır. Her hafta denetimlerini yapan ekipler, bayram öncesinde denetimlerini daha da sıklaştırdılar. Zabıta ekiplerimiz, denetim yapılan yerlerde işletme sahiplerine halk sağlığını ön planda tutmaları için gerekli ikazları da yapmaktadır" dedi.

Gıda üretimi yapılan yerlerde sağlığa uygun ortamın olup olmadığını vatandaşların da denetleme yetkisi bulunduğunu kaydeden Mutlu, vatandaşlardan bayram nedeniyle yapılan alış verişlerde, özellikle de bayram şekerlerinde son kullanma tarihine dikkat etmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 12:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet oğuz IP: 88.247.40.xxx Tarih : 9.10.2007 13:47:25

bana göre bu denetim lerin yapılması çok dağrudur . dahada sıklaştırılması gereke bilir.ben buradan bütün denetim yapan işçilere kolay gelsin . kandillerini kutlariyi bayram lar didlerim