5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de hatıra ormanı oluşturuldu

Mersin’in Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü ile Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Albeyli Köyü'nde 80 dekarlık alanda oluşturulan hatıra ormanına sedir, ceviz ve badem fidanı dikildi.

Fidan dikimi töreninde konuşan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, ağaç, orman ve çevrenin bir bütün olduğunu belirterek, “Ormanlarımızı korumak, ağaçlarımıza sahip çıkmak ve çevreyi temiz tutmak sürdürülebilir bir hayat için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Gerçekleştirilen etkinlik ile gelecek nesillere iyi bir miras bırakılacağı ifade eden Özefe, “Dünyada ormanlık alanlar hızla yok olurken, Erdemli’de son 20 yılda ormanlık alanlar hızla artış göstermiştir. Bu da ilçe halkının ormanlara ne derecede sahip çıktığının bir göstergesidir” diye konuştu.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner de orman işletmesinin faaliyet alanının 178 bin 669 hektar olduğunu belirterek, bunun 97 bin 751 hektarının ormanlık saha, kalan 32 bin 599 hektarının iyi, 65 bin hektarının ise bozuk koruluktan oluştuğunu söyledi.

Üstüner, “Erdemli’deki ormanlarımızın yüzde 33’ü iyi vasıflı yüzde 67’si de bozuk vasıflıdır. Ülkemizin yüzde 27’lik bölümü ormanlık alanı iken, ilçemizde bu oran yüzde 54’dür. Yani Türkiye ortalamasının iki katıdır. Bu Erdemli ilçemiz için sevindirici iyi bir haberdir. Amacımız yüzde 67’lık bozuk alanı rehabilite ederek ağaçlandırarak daha verimli hale getirmektir. Albeyli köyündeki bu faaliyetten de anlaşılacağı üzere ormanlık alanlarımızı çoğaltmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından da 80 dekar alana sedir, ceviz ve badem fidanı dikildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?