30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Erdemli'de hortum felaketi

ERDEMLİ'DE HORTUM FELAKETİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen fırtına ve hortum 100 bin TL'lik maddi hasara neden oldu.

Kargıpınarı beldesi Çarkçılı Mahallesi ile Çeşmeli beldesi ve Sarıyer köyü arasındaki Zeytinlik mevkiinde meydana gelen hortum felaketinin yaklaşık 100 bin TL'lik zarara yol açtığını belirten Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, "Kargıpınarı beldesi Çarkçılı Mahallesinde 10 çiftçiye ait 12 ahır ile 1 adet üzüm serası göçmüştür. Çeşmeli beldesi ve Sarıyer köyü arasındaki Zeytinlik mevkiinde de 2 ahır ile 2 sera yıkılmıştır. İki bölgede de ağırlığı zeytin fidanı olmak üzere yaklaşık 700 ağaç yerinden sökülmüştür. Yine aynı bölgede 3 çiftçiye ait 120 arı kovanı telef olmuştur" dedi.

Vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulanan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, yaşanan fırtına ve hortumda en büyük tesellinin can kaybı olmaması olduğunu söyledi. Maddi hasarla ilgili tespitleri İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yaptığını anlatan Er, şöyle konuştu: "Fırtınadan etkilenen vatandaşları tek tek ziyaret ettik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bir projeyle başvurarak Başbakanlıktan yardım alabilir miyiz bunu araştırıyoruz. En büyük tesellimiz can kaybı olmamasıdır, mal kaybını devletimiz telafi edecektir."

Fırtınadan zarar gören elektrik ve telefon hatlarının kısa sürede onarılarak yeniden hizmete sunulacağını ifade eden Er, şunları söyledi: "Hatları zarar gören vatandaşlarımızın durumu TEDAŞ'a bildirmeleri gerekiyor. Tamiri mümkün olmayan noktalarda temin yoluna gidilecektir. Bölgemiz afetin eşiğinden döndü, hepimize geçmiş olsun."

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, AK Parti İlçe Başkanı Halit Çortul ve Kargıpınarı Belediye Başkanvekili Kasım Saygı da hortum felaketinde zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ERDEMLİ'DE HORTUM FELAKETİ
ERDEMLİ'DE HORTUM FELAKETİ
ERDEMLİ'DE HORTUM FELAKETİ
ERDEMLİ'DE HORTUM FELAKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 11:00:03
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 12:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?