5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de kaligrafi sergisi

Mersin'in Erdemli ilçesinde Erdemli Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kaligrafi sergisi açıldı.

Erdemli Lisesi Sergi salonunda açılan kaligrafi sergisi ile ilgili bilgi veren Erdemli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve kaligrafi ustası Aydın Yavuz, 3 yıl önce kaligrafi sanatına ilgi duyan öğrencileri ile ilk sergilerini açtıklarını belirterek, “3 kişi ile başladığımız bu sanatı bu yıl 11 öğrencimizle taçlandırdık. 3 yıl içinde bu sanatı toplam 25 öğrencimiz öğrendi. Türkiye genelinde bu işle uğraşanların sayısının 70-80 kişi olduğunu düşünürsek bu rakam ne denli önemli olduğu anlaşılır” dedi.

Kaligrafi sanatın öğrencilere ileriki yıllarda ek iş yapma imkanı da tanıyacağını ifade eden Yavuz, “Bu serginin amacı kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Hüsn-ü Hat sanatımızı Latin harfleriyle yapmak, öğrencilerde estetik, güzellik duygusu uyandırmak, biz de yapabiliriz duygusunun yanında, bu sanatın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Yavuz, kaligrafi sanatı ile uğraşanların sayısının az olmasına karşın, 250 eserin yer aldığı serginin büyük ilgi görmesinin kendilerini bir hayli sevindirdiğini de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?