4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli'de kalp pili ameliyatı

ERDEMLİ'DE KALP PİLİ AMELİYATI YAPILDI

Mersin’in Erdemli İlçe Devlet Hastanesi’nde, 9 çocuk ve 35 torun sahibi 77 yaşındaki kadına, başarılı bir operasyonla ‘kalp pili’ takıldığı bildirildi.

Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Kuzu, Türkiye'de ilk kez bir ilçe devlet hastanesinde kalp pili ameliyatı yapıldığını belirterek, “Bu başarılı operasyonun haklı gururunu yaşıyoruz. Ameliyatın hastanemizde gerçekleşmesi bizim için ayrı bir mutluluk. Operasyonda görev alan arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Hacıhalilarpaç Köyü'nde yaşayan Emine Çoban'ın rahatsızlığı sebebiyle yakınları tarafından hastaneye getirildiğini ifade eden Op. Dr. Gökhan Kuzu, “Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Sabri Seyis’in, kontrolleri sonucunda hastamıza kalp pili takılmasına karar verildi. Hastamızın operasyonunu yine uzman kardiyolog doktorumuz tarafından gerçekleştirdi. Hastanın sağlığı da şu an gayet iyi“ diye konuştu.

Kuzu, 50 yaşın üzerindeki herkesin mutlaka bir kardiyoloji uzmanına başvurması ve kontrolden geçmesi gerektiğini de kaydetti.

2 yıl önce karaciğer ameliyatı olduğunu ve göğsünde hissettiği ağrının bundan kaynaklandığı düşüncesinde olduğunu anlatan hasta Emine Çoban ise, “Meğer kalp rahatsızlığı çekiyormuşum. Doktorlarımız gerekli muayene sonunda kap pili takılmasına karar verdiler. Başarılı bir operasyon geçirdim. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Doktorlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 15:26:04
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 16:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?