3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Erdemli'de 'kuş gribi' semineri

Mersin’in Erdemli ilçesinde, sağlık kuruluşu çalışanları, veteriner hekimler, imam ve rehber öğretmenlere yönelik "kuş gribi" semineri düzenledi.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilen seminerin açış konuşmasını yapan İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, düzenledikleri seminerle insanların konu hakkında pratik bilgiye sahip olacaklarını, bu bilgiler sayesinde de vatandaşların bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "İl genelinde 2 bin 500, ilçede de 200 kişilik bir gönüllü eğitim ordusu oluşturacağız" dedi.

Seminerde kuş gribi olarak bilinen, hem insan hem de hayvan sağlığını tehdit eden hastalık hakkında doğru ve güvenilir bilgi verileceğini ve sıkça karşılaşılan soruların yanıtlanacağını ifade eden Tun, "Kuş gribi ile mücadelenin en kolay yolu bireyleri konu hakkında bilgilendirmekten geçmektedir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından katılımcılara Veteriner Hekimlerden Muhittin Özanar, Ali Sarı ve Ali Akkuzu tarafından kuş gribi hakkında teknik ve pratik bilgiler verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 13:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?