5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de limon bereketi

Mersin'in Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, limon ağaçlarındaki ürün fazlalığı ve Ocak ayından bu yana metrekareye 134.8 metreküplük yağmurun da yağması ile ağırlığı taşıyamayan limon ağaçlarının kırılmaya başladığını söyledi.

Tun, Tapulu ve 2-B arazilerinde toplam 135 bin dekar alanda dikili yetiştirilen limonda 350 ile 400 bin ton rekolte beklendiğini belirterek, şu ana kadar ürünün yaklaşık yüzde 80'inin kesiminin yapıldığını havaların iyi gitmesiyle kalan yüzde 20'lik bölümünün de Mart ayı sonuna kadar bitirilmiş olacağını söyledi.

Limon ağaçlarının yaklaşık yaşam süresinin 35-40 yıl olduğunu belirten Tun, "En verimli yılları ise 15 ile 20 yaş arasıdır. Türkiye'nin yüzde 65 limon üretimini tek başına üreten ilçemizde Ocak ayından bu yana metrekareye 134.8 metreküplük yağan yağmurun da etkisi ile üzerinde limon bulunan bazı ağaçların dalları ürünü tartmamaya ve kırılmaya başladı. Ürünün fazla olmasından dolayı sevinçliyiz ancak ağaçların kırılmasından dolayı da üzüntülüyüz" dedi.

Bu konuda çiftçilerin bilgilendirilmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Tun, "Üzerinde ürünle birlikte kırılan ağaçların daha fazla darbe almaması ve hastalıklara karşı korunması amacı ile ekiplerimiz arazi sahipleri ile görüşerek yapılması gerekenleri anlatıyorlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 18:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?