4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli'de 'Limon Şenliği'

LİMON ŞENLİĞİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gurup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Lamas limonunun özel bir ürün olduğunu, bu ürünün milli ürün olarak ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu Belde Belediyesi'nin kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında Limon Şöleni düzenlendi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, Limonlu Belediyesi'nin kuruluşunun 40. yılı dolayısı ile çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bu etkinliklerin 19 Mayıs'a rastlamasının kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu belirtti. Topkara, "1970 yılında da kurulan belediyemizi kurduktan sonra halkımızın geçimini idame ettirilmesi içinde bir şeylerin üretilmesi gerekiyordu. Atalarımız dedelerimiz dünyaca meşhur Lamas limonunu bu topraklarda üretmeye başladılar. Mersin Sinema

Derneği'nin de katkıları ile gerçekleştirilen bu gece bir anlamda bu üretim faaliyetine destek olma anlamı da taşıyor" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gurup Başkan Vekili Mehmet Şandır ise Lamas limonunun özel bir ürün olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Sizlerin vekilleri olarak içinde bulunduğunuz durumu çok iyi biliyoruz. Bayram yapacak şölen yapacak halde olmadığınızı biliyoruz. Bana göre Türkiye'nin hatta dünyanın da en kaliteli limonunu yetiştiriyorsunuz. Toprakla boğuşa boğuşa ömrünü tüketen insanımız, çoluk çocuk ürettikleri limonu, yeterince değerlendiremiyorlar. Benim üreticim perişan, sebze perişan, narenciye perişan biz sizin vekilleriniz olarak sorununuzu biliyoruz. Allah nasip eder fırsat olursa limonu milli ürün olarak ilan etmek isteriz.

Lamas limonunun dünyaya karşı korumak zorundayız. Lamas limonu özel bir üründür. Korumaya gerek vardır" d

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ise memleketin tırnağı ile toprakları kazan, alın teri ile yoğuran geçimi için uğraşan çitçiye çok şeyler borçlu olduğunu belirterek, "Limonunuzu tanıtmak adına, emeğinize sahip çıkmak adına yapılan bu gecenin amacına ulaşmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılardan Remzi Kır, Caner Erdoğan, Rıfat Al Zain ile Gürhan Ötün konser verdiler. Beldeli gençler canlı müzik eşliğinde karışlıklı oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Gecenin sonunda narenciye tanıtımına katkıda bulunan sanatçı Gürhan Ötün ve 5 dilde hazırlanan "Maamıd Emmi" klibinde oynayan Mahmut Yörük'e narenciye tanıtımına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Gecede Karagöz ve Hacivat Oyunu da büyük beğeni topladı. Geceye kadın ve çocukların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

LİMON ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 14:09:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 14:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?