4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli'de 'marka ürün' çalışması

Mersin'in Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, birinci sınıf ilçeden birinci sınıf marka ürünlerin çıkması gerektiğini söyledi. 

Demirhan, İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun ile birlikte gıda üretimi yapan firmalardan "Aydınlar Sucukları"na ait tesisi gezerek, veteriner hekim Emine Besili'den üretim ve hijyen konusunda bilgiler aldı. Besili, "Aydınlar Sucukları" adı altında hijyenik ortamda 3 ayrı üretim yaptıklarını ve aynı sistemle de tüketicilere ulaştırıldığını söyledi. 

Üretilen sucukların, "Aydınlar, Narin ve Erdemli" markalarıyla tüketiciye sunulduğunu belirten Besili, üretimlerini ISO 9001, 2000 ve TS 13001 HACCP belgeli tesislerde gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Besili, amaçlarının müşteri memnuniyeti ve ürünlerin gönül rahatlığıyla tüketilmesi olduğunu ifade ederek, "Hijyenik ortamda ürettiğimiz ürünleri çoğu kez davet ettiğimiz halkımızla birlikte üretiyor ve onlara tükettikleri ürünlerin son sistem teknolojiyle üretildiğini gösteriyoruz" dedi. 

Veteriner hekim Besili, imalathanede 15 kişinin istihdam edildiğini ve günlük 2 ton üretim yaptıklarını ifade ederek, ürünlerin Mersin ve ilçelerinin yanı sıra ülke genelinde binin üzerinde bayiye ulaştırıldığını kaydetti. 

Tesisi gezen Kaymakam İsmail Demirhan ise, hijyenik ortamda üretim yapan "marka" tesislerin çoğalmasını arzu ettiklerini, özellikle Erdemli markasının kalite belgeleriyle de belgelenmiş olmasının mutluluk verdiğini söyledi. Erdemli'nin birinci sınıf ilçe olduğunu, bunun için ilçede üretilen ürünlerin de birinci sınıf olması gerektiğini ifade eden Demirhan, Erdemli adının hem yurt içinde hem de yurt dışında daha fazla duyulması için bu tür tesislere ihtiyaç bulunduğunu belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 14:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?