3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Erdemli'de numaralama çalışması

Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, ilçede adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin hayata geçtiğini söyledi.

Erdemli Belediyesi'nin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışması kapsamında "Numaralama" sistemi çalışmasını bitirerek bulvar, cadde ve sokaklara levhaların asılmasını Belediye Başkanı Musa Mutlu ile birlikte Menderes Caddesi'nden gerçekleştiren Kaymakam Demirhan, Adres kayıt sisteminin temelinin numaralama olduğunu belirterek, bunda başarılı olmanın yolunun da yönetmeliği tam uygulamadan geçtiğini belirterek, "Erdemli belediyesi bu konuda çalışmasını eksiksiz yerine getirdi, tüm çalışanları tebrik ediyorum" dedi.

Sistemin tam olarak oturabilmesi için herkesin doldurduğu adres beyan formundaki bilgileri, posta kodlarını ve kapı numaralarını eksiksiz bilmesi gerektiğini belirten Demirhan, "Bu konuda herkesin hassas olması ve bilinçlenmesi gerekir. Erdemli belediyesi yönetmelikleri tam olarak uyguladı, cadde, sokak ve numara çalışmalarını yaptı, tüm haneler ve iş yerleri numaralandırıldı. Bu çalışmayı yerinde başlatmış oluyoruz" diye konuştu.

Eski nüfus sayım sisteminin yeterince sağlıklı olmadığını vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu da, şunları söyledi:

"Yeni sistem oluşmasına mahalli idareler olarak elimizden geldiğince yardımcı olduk. Erdemli'de kaymakamlığımızın başkanlığında çok güzel bir çalışma yaptık. Yeni sistem çalışmasında Erdemli'de 12 mahallemiz var. 2000 yılında resmi olarak 191 adet bulvar, cadde ve sokak var iken 2008 yılı itibari ile bu rakam 532 adet 'e ulaştı. Belediyemiz numarataj servisindeki arkadaşlarımızın yaptığı çalışma Türkiye'de en detaylı levhalama çalışmasını kapsıyor. Erdemli Belediyesi olarak Türkiye'de en detaylı bulvar, cadde ve sokak levhalamasını biz yaptık. Umarım bizim bu başarılı çalışmamız diğer il ve ilçelere de örnek olur."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?