5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de sular dondu

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Alibeyli ve Elbeyli Köylerinde sıcaklığın sıfır derecinin altına düşmesi nedeniyle sular dondu.

Erdemli merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Alibeyli ve Elbeyli Köylerinde aşırı soğuk nedeniyle hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düştü. Düşen hava sıcaklığının çevreye ilk etkisi suların donması oldu.

Elbeyli Köyü muhtarı Emin Balcı, köylerinde şiddetli zirai don olayı yaşandığını belirterek, "Bu mevsimde köyümüzde herhangi bir ürün yetiştirilmediğinden dolayı zirai anlamda bir zarar yaşanmadı. Ancak içme suyunu temin ettiğimiz Aksıfat içme suyunu köyümüze akıtan su boruları da dondu. Köydeki evlerin içme suyu sayaçlarının yüzde 85'i donmuş durumda" dedi.

Öte yandan dün gece yaşanan zirai don nedeniyle de örtü altı üretim yapılan seralarda, ısıtma sistemleri devreye sokuldu. Bazı üreticiler seralarında soba yakarak seralarını ısıtmaya çalıştı.

Sabaha kadar nöbet tutan üreticiler termometreyi sık sık kontrol ettiler. Erdemli'de merkez, belde ve köylerde yapılan anonslarla üreticiler zirai dona karşıda uyarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?