5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'de Süt Şenliği yapıldı

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Karahıdırlı köyünde, 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında "Süt Şenliği" düzenlendi.

S.S. Karahıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen şöleni izlemeye gelenlere gün boyunca süt ve ayran ikram edildi.

İkram edilen süt ve ayran en çok şölene katılan çocukları sevindirdi.

Şölenin açış konuşmasını yapan S.S. Karahıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sadık Tekin, kooperatiflerini kurarken gelecek nesilleri temsil eden çocukların düşüncelerini almayı unutmadıklarını belirterek, "Bu şölen tamamen çocukların düşüncelerinden yola çıkılarak gerçekleştirilmektedir. Yoksa biz Dünya Süt Günü'nün var olduğunu bile bilmiyorduk. Kooperatifi ilk kurduğumuzda Yeşildere İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir temsili yönetim oluşturduk. İşte bu temsili yönetimdeki çocukların fikirleri ile 3 yıl önce Türkiye'nin ilk süt şölenini burada gerçekleştirdik. Bu yılda gelenekselleşen süt şölenimizin 3'üncüsünü yine aynı heyecanla kutluyoruz" dedi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, köylerde süt üretim ve tüketimine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, "Süt üretiminin arttırılması ve köylülerimize ekonomik katkılarda bulunmak üzere süt sığırcılığı projeleri hayata geçirildi. Erdemli'de 22 kooperatifimiz var. Bizim sizden isteğimiz kooperatiflerinize sahip çıkmanız, çalışmalarını desteklemenizdir" diye konuştu.

Süt tüketimini artırıcı önlemler alınması gerektiğini belirten Mersin İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ ise, çocukların sağlıklı yetişmesi, onların süt tüketiminin arttırılması, milli ekonomiye katkıda bulunulması amacıyla 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü coşkuyla kutlayıp en verimli şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Oluğ, "Süt yaşlının ve gencin enerjisi, bebeğin maması, neslin sağlığıdır. Bunun için süt tüketimini arttırıcı tedbirler almalıyız. Sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen içeceklerden de uzak duracağız. Zeka ve kemik gelişimini olumlu yönde etkileyen süt ve ürünlerini soframızdan eksik etmemeliyiz" dedi.

Erdemli Tarım İlçe Müdürü Berdan Tun da, kooperatiflerin büyük sıkıntılar yaşadığını, bu tür etkinliklerin yaşanan problemleri dile getirmede aracı olduğunu, sıkıntıların ancak kooperatiflere sahip çıkarak aşılabileceğini kaydetti.
Şölen, yamaç paraşütü gösterisi ve yerel sanatçıların konseriyle renklendi. Şölenin düzenlenmesinde katkıda bulunan dernek ve muhtarlıklar ile süt tüketiminin arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunanlara da plaket verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?