3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Erdemli'de süt şöleni

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Karahıdırlı Köyü'nde, 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında "Süt Şöleni" düzenlendi.

S.S. Karahıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve bu yıl geleneksel hale getirilen şölende, çocuklara gün boyunca süt dağıtıldı. Şölenin açılış konuşmasını yapan S.S. Karahıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sadık Tekin, amaçlarının süt tüketimini özendirmek olduğunu belirterek, "Geçen yıl burada Türkiye'nin ilk süt şölenini gerçekleştirmiştik. Bu yıl şölenimizin 2.'si nasip oldu. Burada ürettiğimiz sütü tanıtacağımız gibi, üreticimizi de
eğlendireceğiz" dedi.

Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan da, tarımsal amaçlı kooperatiflerin kurulmasını kaymakamlık olarak desteklediklerini ifade etti. Demirhan, "Bu tür kooperatiflerin kurulması, çalışması ve hayatını devam ettirmesi bizim için önemli. Yani kooperatifler, birlik ve beraberliklerin ortak hareket etmenin, ortak menfaatleri ortaya koymanın bir yoludur. Bu kooperatifimizi de üreticileri bilgilendirme yolunda yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyoruz" diye konuştu.

Süt, ayran ve yoğurdun Türk kültürü içinde çok büyük bir yere sahip olduğunu vurgulayan Demirhan, "Süt ve süt ürünlerinin tüketmelini arttırmalıyız. Kola ve gazoz gibi içeceklerin yerine misafirlerimize süt, ayran ve limonata ikram etmeliyiz" diye konuştu. Türk kültür öğelerinin yavaş yavaş ortadan kaybolmaya yüz tuttuğunu dile getiren CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de, yerli malının daha fazla değerlendirilmesi ve köylünün yeniden baş tacı edilmesi gerektiğini söyledi. Gök, "Biz Türkiye'nin yeniden dünyada kendi kendisine yetebilen 7 ülkeden biri olmasını istiyoruz. İthal ürünlerle ayakta durmaya çalışan bir ülke olmak istemiyoruz. Bence bu şölen üretimde ulusal bir duruştur. Sizleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Çevre okullardan gelen öğrencilerin gösterileriyle renklenen şölende, bir ses yarışmasında tanınan Nur Cennet de en sevilen parçalarını seslendirdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 12:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdemli süt ve süt ürünleri IP: 78.170.24.xxx Tarih : 27.12.2008 20:06:03

tebrikler