4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli'de Türkmen Şöleni

Mersin'in Erdemli ilçesinde MHP İlçe Teşkilatı tarafından bu yıl 23.'sü gerçekleştirilen Türkmen Şöleni Erdemli Talat Göktepe Çamlığı'nda gerçekleştirildi.

Bu yıl yabancı halk dansları topluluklarına da yer verilen şölen renkli görüntülere sahne oldu.
23. Erdemli Türkmen Şöleni, Bursa mehter takımının katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan 3,5 kilometre mesafedeki Talat Göktepe çamlığına kadar gerçekleştirilen temsili Yörük göçü yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sırasında emniyet tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Talat Göktepe Çamlığı'ndaki şölen; saygı duruşunun ardından Bursa Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Şölenin açılış konuşmasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, bu yıl 23.'sü gerçekleştirilen şölenin amacının Türk kültürünün ve Türkmen-Yörük kültürünün yaşatılması, yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirtti. Özsu, "Sevgili Türkmen kardeşlerim asla öz kültürümüzden vazgeçmeyeceğiz. Kendi öz isimlerimizi kullanıp, dilimize sahip çıkacağız. Kültürel yozlaşmanın da karşısında olacağız. İşte bu şölenlerle öz varlıklarımızı yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, 1978 yılında ilki düzenlenen şölene bizzat katıldığını, bugün gelinen noktanın kendisini gururlandığını belirterek, "Bu dostluk, bu özveri, kültürümüze bağlılığımız, bir ve beraber oldukça hiç bitmeyecek" diye konuştu.

40 kişilik Bursa Mehteran Takımı gösterilerinin ardından, Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin'de bulunan Ukrayna, Başkurtistan, Kosava, Gürcistan, İngusya ve Bulgaristan halk dansları ve müzik toplulukları halkı selamladı.

Topluluklar tarafından yapılan halk dansları gösterileri büyük beğeni topladı.
Türkmen şölenine, Aşık Sefai, Turgay Başyayla ve Orhan Hakalmaz 'ın konserleriyle devam edileceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 18:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil demirbaş IP: 78.162.60.xxx Tarih : 24.05.2009 19:43:16

devlet bahçelinin erdemli türkmen şölenine gelmemesi büyük eksiklik. ne yapalım öksüz evlat muamelesi görüyor erdemli. belediye başkanlığı mhp'nin elinde. akp'den söke söke alındı. türkmen şöleni yapılmış erdemli'de devlet bey yok ortalıkta. boynumuz bükük kalıyor. sen sahip çıkmazsan, bir sahip çıkan olur. sabır diyoruz ama nereye kadar...