4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemlili kadın çiftçiler yarıştı

ERDEMLİLİ KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde yürütülen ''Kadın Çiftçiler Yarışıyor'' etkinliği Erdemli finali, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde Topraksu Tesislerinde yapıldı.

Erdemli İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ziraat Odası'nın ortaklaşa düzenlediği yarışmaya, 9 köyden 18 kadın çiftçi katıldı.

Yarışmada 15 sorunun 14’ünü bilen Kösbucağı Köyü 140 puanla birinci, 110 puan alan Üzümlü Köyü ikinci, 100 puanla Esenpınar Köyü ise üçüncü oldu. Bu sonuçla Kösbucağı Köyü ekibi mart ayında Mersin'de Erdemli'yi temsil etmeye hak kazandı.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli'de kadınların ekonomiye katkısının bilinenden çok daha fazla olduğunu belirterek, “İnsanımız toprağı ve taşı öğüterek üretim yapıyor. Özelliklede tarımsal üretimde büyük emek sahibi kadınlarımızdır. Bu tür organizasyonların onları ön plana çıkaracağını düşünüyor, bu tür etkinlikleri önemsiyoruz” dedi.

Kadınları medeni cesaretlerinden dolayı da kutlayan Özefe, ''Kadın çiftçilerimizin tamamı gönüllerimizin şampiyonudur. Bütün yarışmacılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere ve katılanlara ödülleri Kaymakam İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Tarım İl Müdürü Oluğ, Tarım İlçe Müdürü Berdan Tun ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:16:01
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 12:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
üretici IP: 78.169.228.xxx Tarih : 17.01.2010 00:24:31

hala tarım ayaktamı  şaştım doğrusu elmalar dalında kaldı portakallar zayi oldu tavukları öldürdüler kene bastı milleti.bizim elmaları da alın çürüyüp gitmesin