5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'nin çehresi değişiyor

Mersin'in Erdemli ilçesi girişinde bulunan limon heykeli yenilenerek ışıklandırıldı.

Erdemli'nin çehresini değiştirmeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bir şehrin görüntüsünün çok önemli olduğunu belirterek, sanat eserlerinin o şehrin aynası olarak vazife gördüğünü ifade etti. Erdemli Belediyesi olarak bu tür çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Tollu, bu hizmetlerin 'Güzel Erdemli' anlayışının birer parçası olduğunu kaydetti.

Erdemli'nin turizm yönünden gelişebilmesi için bu tür sanat eserlerinin çok büyük önem arz ettiğini belirten Tollu, "Erdemli, yakın gelecekte turizm manasında kayda değer bir gelişme içerisinde olacaktır. Bu değişimin ilk adımlarını bu şekilde atmaya başladık. Bu eserler ilçemizin aynası olacak. Kentimize ilk defa gelenleri ihtişamı ile karşılayacak olan limon heykelimiz, Erdemli'nin güzelliğini ilk yansıtacak eserdir. Daha önceki yıllarda yapılan, daha sonra da ihmal edilerek atıl vaziyette duran bu eseri yeniden şekillendirip, hizmete sunduk” dedi.

Erdemli'yi turizm manasında geliştirmenin çok önemli bir hadise olduğunu vurgulayan Tollu, turizmin, ilçenin gelişmişliğini arttırabilme noktasında büyük önem arz ettiğini söyledi. Hem ekonomik hem de kültürel olarak turizme ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Tollu, turizm yatırımcısının Erdemli'ye çekilebilmesi için bu uygulamaların artarak devam edeceğini bildirdi.

Turizmi, Erdemli'ye yerleştirmek gerektiğini ifade eden Tollu, turizmin, aynı zamanda ilçenin istihdam kaynağı olacağını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?