5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'nin çehresi değişiyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde belediye tarafından ortaya konulan çalışmaların ardından ilçe merkezindeki yolların daha modern hale getirildiği vurgulandı.

Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Merkez Mahallesi İshak Efendi Sokak'ta gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, söz konusu yolun yeniden asfaltının kaldırılarak parke taşları döşendiği bildirildi. Yağmur nedeniyle çukurlar oluşan yolda asfalt yamanın yetersiz kaldığını kaydeden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu durumun önüne geçmek ve daha modern bir Erdemli oluşturma noktasında sorunları çözebilmek için çalıştıklarını anlattı.

Mükerrem Tollu, yapılan tüm çalışmaların Erdemli halkı için olduğunu ifade ederek, bir şehrin gelişmişlik düzeyinin yol ve kaldırımlarıyla ölçüldüğünü, bu konuda da kendilerinin oldukça hassas olduğunu anlattı. Erdemli'nin son yıllardaki en önemli sorunları arasında gelen yol sorunun geldiğine dikkat çeken Tollu, "Bu yollar, Erdemli'nin kaderi olamaz. Çünkü baktığınız zaman yol sorunu, bir yerin en temel sorunudur. Eğer Erdemli 55 yıldan bu yana hala yol sorununu aşamamışsa ortada ciddi bir sorun var demektir. Bir yerlerden başlanması gerekiyordu ve biz bunu yaptık. Bugün gelinen noktada 7 ayrı bölgede yolları yeniden inşa ediyoruz. Bunu yaparken de önce altyapıyı yapıp, sonra yol yapımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Özellikle şehir merkezi ve merkeze yakın yolları parke taşlarla döşedikleri bilgisini veren Tollu, bunu yapmaktaki amaçlarının ilçeye daha modern bir görünüm kavuşturmak olduğunu dile getirdi. Tollu, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan İshak Efendi Sokağı'nda herhangi bir altyapı sorunu olmadığını, bu nedenle de sokağı boydan boya parke taşlarıyla döşemeyi planladıklarını ifade etti. Yapılan yollarla birlikte Erdemli'nin uzun bir süre yol sıkıntısı yaşamayacağını savunan Tollu, hizmet maratonun da devam edeceğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?