5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'nin içme suyu sorunu bitiyor

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede içme suyu şebekesinin yetersiz olduğu bölgelerde çalışmalara başlandığını belirterek, Erdemli'ye kalıcı hizmetler yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Erdemli'nin Koyuncu Mahallesi Alacaören mevkiinde bulunan yerleşim birimlerinin içme suyu sorunu çözülüyor.

İçme suyunun yetersiz kaldığı bölgede Erdemli Belediyesi Su İşletme Müdürlüğü ekiplerince yeni hatlar döşeniyor. Erdemli Belediyesi'ne ait İncirligöz içme suyu deposundan pompalanacak olan su, dörtlük borularla Alacaören mevkiine ulaştırılacak.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, geçmiş dönemde yapılan şehir hatlarının yetersiz olduğunu belirterek, o dönemdeki çalışmalarda nüfus ve hane artışının hesaba katılmadığını söyledi. Yatırımların ve hizmetlerin ileriye dönük yapıldığı takdirde kalıcı olabileceğini ifade eden Tollu, Alacaören'de yaptıkları içme suyu hattının, bölgenin su ihtiyacını kesinlikle karşılayacağını kaydetti.
Tollu, bölgenin ileri tarihlerde gelişmesini ve nüfus artışını göz önünde bulundurarak döşedikleri hattın, uzun yıllar bölge halkına hizmet verebileceğini vurguladı.

Erdemli'de kalıcı hizmetler yapmayı hedeflediklerini dile getiren Tollu, "Geçmiş dönemde halka hizmet için yapılan, insan unsurunu ön planda tutan, yasalara aykırı olmayan bütün çalışmaları devam ettirmekteyiz. 'Onlar yaptı biz yıkalım' gibi bir düşünce içinde değiliz. Ama ihalesinde fesat olan, insanlara hizmet değil eziyet amaçlı yapılan bütün çalışmaları durduruyoruz. Durdurmakla kalmıyor, üstüne kocaman bir çizgi çekiyoruz. Kalıcı hizmetlerimizi devam ettirmek için kararlı ve bilinçli bir şekilde hareket ediyoruz. Erdemli var oldukça bizim yaptığımız hizmetlerin halkımızın hayır duaları ile anılacağını ümit ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?