5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli’nin kaderi değişecek

ERDEMLİ’NİN KADERİ TURİZMLE DEĞİŞECEK

Mersin’in turizmde hak ettiği yeri alma çabasına Erdemli Belediyesi de katkı sunacak. Bölgenin tarihi dokusu, kültürel yapısı ve doğal güzelliklerinin daha verimli kullanılması için hazırlanacak projeler ve tanıtım programı ile turizmin bölgeye çekilmesi hedefleniyor.

Erdemli Belediyesi Turizm Danışmanı ve Proje Sorumlusu Ozan Coşkun, Erdemli’de yapacakları çalışmayla yörenin kültür, turizm, tarım ve ticarette hak ettiği yere gelmesini hedeflediklerini, hazırladıkları projelerin hayata geçmesiyle ilçenin kaderinin değişeceğini söyledi.

Coşkun, Erdemli için yapılacak turizme yönelik tanıtım faaliyetleri ve projelerini ‘Yurt içi ve yurt dışında reklam çalışmaları, Almanya, Belçika, Hollanda, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerdeki tur operatörlerinin Erdemli’ye davet edilmesi, Kıyı Şeridi Projesi, Uluslar Arası Limon Festivali, Dünya Yazarlar Birliği (PEN) ile kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, Kardeş Şehir Edinme, Akademik toplantı ve Seminerler, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile birlikte çalışma yapılması, büyük Türk buluşmasının gerçekleştirilmesi’ adı altında 9 ana başlıkta topladıklarını belirtti.

Yapılacak olan çalışmalarla bölgedeki turizm çekiciliği taşıyan öğelerin daha verimli kullanılacağını ifade eden Coşkun,“Öncelikle alt yapı çalışmalarını bitirip daha sonra yurt dışına açılmamız gerekir. Dışa açılırken de Erdemli’yi kültür, turizm, tarım ve ticaret alanında hak ettiği yere getirmek için mücadele etmeliyiz. Bunları yapabilmek için kimlerden destek alacağımıza gelince; Avrupa Birliği projeleri ve hibelerinden, bakanlıkların verdiği desteklerden, kredilerden faydalanacağız. Bunları yaparken de Erdemli’nin mevcut olan yükünü hafifletip, şartları iyileştirerek amacımıza ulaşacağız” dedi.

Öncelikli olarak yapılması gereken çalışmaların belirlendiğini ifade eden Coşkun, “Erdemlililik düşüncesini öncelikle Erdemli halkına yaymak istiyoruz. ‘Erdemli limonu’nu geliştirme’ projesi hazırlıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için Avrupa Birliği fonlarından destek almayı düşünüyoruz. Bu proje Erdemli için en önemli projeler içinde yer alıyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Bu proje ile limonu bir nevi tescillemiş olacağız” diye konuştu.

Yapılacak olan uluslararası bir limon festivali hazırlığında olduklarını dile getiren Coşkun, “Bir diğer projemizde iş dünyamıza yönelik bir proje olacak. “Büyük Türk Buluşması” adı altındaki projemiz ile Türk dünyasını buluşturmayı planlıyoruz. Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Azerbaycan gibi ülkelerin iş adamları ve bürokratlarını Erdemli’de bir otağı çadırında biraraya getireceğiz. Bu çadırda eski alışkanlıklarımızı hayata geçirip, gerekli ticari anlaşmaları yapıp, hem Türki Cumhuriyetlerinde hem de Erdemli’de gerekli faaliyetleri birlikte bulundurmak düşüncesi içerisindeyiz” dedi.

Turizm faaliyetleri kapsamında da çalışmalar yapılacağını anlatan Ozan Coşkun, “Turizm faaliyetleri kapsamında da Almanya da, Belçika da, Hollanda da, Rusya da, Kazakistan ve Azerbaycan da turizm faaliyetleri gerçekleştirilecek, tur operatörlerinden tutunda bütün herkesi kapsayan bir çalışma olacak. Bütün herkes Erdemli’ye davet edilecek” şeklinde konuştu.

Kıyı şeridi projesinin Erdemli için görsellik açısından son derece büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Coşkun, “Erdemli’nin ciddi anlamda bir kimliğe ihtiyacı var. Erdemli’nin simgesi limon, ama buna bir görsellik kazandırmak zorundayız. Bunu da kıyı şeride projesi ile gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Sadece limon ve turizm değil, burada kültüründe çok büyük önemi var. Kültürü diğer faktörlerden ayırt etmememiz gerekiyor. Tam da bu noktada dünyanın en saygın derneklerinden Dünya Yazarlar Birliği'nin (PEN) önderliğinde Erdemli’de önemli çalışmalar yapacağız. Erdemli böylelikle dünya tanıyacak” dedi.

Yapılan çalışmalara Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan (ÇKA) destek isteyeceklerini ifade eden Coşkun, “Üniversiteli hocalarımızla görüşmeler içindeyiz. Mühendislik fakültelerinden tutunda ziraat fakülteleri ile görüşmeler ile çiftçilerimize verilecek eğitimler, altyapı, akademik toplantılar, yapılacak. Hane hane insanlarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacak” diye konuştu.

Yapılacak olan çalışmaların uzun soluklu çalışmalar olduğunun altını çizen Ozan Coşkun, birkaç ay içinde kendilerinden mucize beklenmemesi gerektiğini hatırlatmak istediğini ancak yapılacak projelerin hayata geçmesiyle birlikte Erdemli’nin kaderinin değiştireceğini kaydetti.

ERDEMLİ’NİN KADERİ TURİZMLE DEĞİŞECEK
ERDEMLİ’NİN KADERİ TURİZMLE DEĞİŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:49:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa gökcen IP: 78.163.79.xxx Tarih : 11.11.2009 18:39:55

güzel erdemlimiz için geç kalınmış bir çalışma inşallah sonu gelirde bizlerde rahatça tatilimizi kendi ilçemizde geçirebiliriz.ayrıca köylerimizi biraz daha tanınıtabilsek