2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Erdemli'ye 5 yıldızlı otel

İş adamı Abdullah Şahin, Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesine 5 yıldızlı bir otel yaptırıyor. Tamamlanma aşamasında olan Lamos Otel'in sahil bandında ilk 5 yıldızlı otel olması açısından bölge turizmine öncülük edeceği belirtildi.

Şahin, bölgenin tarihi ve doğal yaşamına hayran kalarak Mersin'e 5 yıldızlı bir otel kurmaya karar verdiğini, bu sebeple Ayaş beldesinde inşaatına başlanan otelin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Beldenin muhteşem bir tarihi yapıya sahip olması, masmavi bir denizi olmasının bu oteli buraya yapmalarında en büyük etken olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Mersin, Avrupa'nın büyüyen şehirlerinden biri. Turizm açısından burası bakir bir bölgedir. Turizm adına ben bu bölgeden oldukça umutluyum. Turizm için her şey mükemmel. Turizm adına bölgede ilk adımı atmış olmanın heyecanını yaşıyorum."
Mersin'de turizm adına çok ciddi atılımlar yapılması gerektiğini ifade eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Mersin turizminde en büyük sıkıntı yatak sayısının düşüklüğüdür. Bir bölgede yatak sayısını artıramazsanız turizmi de o bölgeye getiremezsiniz. Ancak buna rağmen turizm yatırımcıları bölgeden etkilenerek yatırım konusuna oldukça sıcak bakıyor. Mersin'de benim bildiğim son dönemde 10-12 tane ciddi proje var. Bazı şirketlerde otel yapımı için bölgeden yer almaya devam ediyor. Türkiye'nin ekonomik
durumu ne kadar iyi olursa Mersin'in durumu da o kadar iyiye gider. İnanıyoruz ki Mersin turizm cenneti olacak."

Otelin hedef kitlesinin yurt dışından gelecek olan turistler olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Otelimiz açılmadığı halde istek ve talepler var. Açılış tarihini şu an itibari ile kararlaştıramadığımız için sözleşmeleri de henüz yapmadık. Gerek Arap turistler gerek Avrupalı ve Rus turistler olsun bölgeye gelmek ve tatil yapmak için bizlerle sürekli irtibat halindeler."

Lamos Otel'in Genel Müdürü Cevdet Cebe ise şu an otel inşaatının yüzde 90 oranında tamamlandığını belirterek şunları söyledi: "Otelimiz 460 yatak kapasiteli olup 125 kişiye istihdam sağlayacak. Otelimizde küçük bir spa merkezi ile birlikte 500 kişilik bir konferans salonu, 700 kişilik restaurant, sinema salonu, spor salonu, fitnes merkezleri olacak. Kapalı ve açık disko, anfitiyatrolar, kral dairelerimiz kaliteli hizmet anlayışı ile müşterilerimizin hizmetinde olacak. Otelimiz de bölgenin ihtiyacı olan her ayrıntıyı düşündük."

Otelin bölgedeki ilk 5 yıldızlı otel olması açısından turizme büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini anlatan Cebe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim burada bu işi yapmamızla birlikte daha büyük yatırımcılarda bölgeye akın edecek. Buralarda ve Mersin sahilinde 5 yıldızlı bir otel yok. Ben otelimizin yaz ve kış ayları olmak üzere 4 mevsim çalışacağına inanıyorum. Beklentimiz büyük yatırımların çoğalması. Bölgenin bu yatırımlara müthiş derecede ihtiyacı var. Mersin'de turizmin gelişmesini istiyorsak bu tür yatırımlara öncülük etmemiz gerekiyor. Buranın Antalya ve diğer sahil kentlerinden eksiği yok fazlası var. Denizin müthiş derecede temiz olması, nemin düşük olması gibi avantajlarımız var. Hava sıcaklığının normalin üstünde olması turizm sezonunda uzaması anlamına geliyor. Buralar bunun farkına varan yatırımcıların son zamanlarda gözdesi oldu."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muradiye korkmaz IP: 213.248.168.xxx Tarih : 26.01.2009 02:11:39

ben içel silifkeliyim.bu haberi okudugumda gerçekten gururlandım.benim için içel tatil cenneti.Bizim bodrumdan,antalyadan marmaristen ne farkımız varki.Memleketimde 5 yıldızlı otellerin daha da artmasını istiyorum.Yatırımcıları mersine davet ediyorum[bodrum bodrum]muş.Bodruma bin basarız.Bende bir turizmci olarak bodrumda degil memleketim olan içel de çalışmak istiyor ve kendi memleketimin güzelliklerinden faydalanmak istiyorum .Görüşlerimize yer verdiginiz için teşekkür ederim.