5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'ye engelliler köyü

ERDEMLİ'YE ENGELLİLER KÖYÜ

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Türkiye Engelliler Vakfı işbirliği ile 'Engelliler Köyü' kurulacağı bildirildi. 30 milyon liralık proje çerçevesinde kurulacak olan köyde, engellilerin doğal yaşam ortamında üretken hale getirilmesi hedefleniyor.

Türkiye Engelliler Vakfı Genel Başkanı Zülfinaz Abedan ve yönetim kurulu üyeleri, engellilere yönelik projeleri yerinde incelemek üzere Erdemli'ye geldi. Burada Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile engellilere yönelik projeler konusunda görüş alışverişinde bulunan Abedan, daha sonra Tollu ile birlikte Saim Göküş Parkı'nı gezdi. Abedan burada, Başkan Tollu'ya engellilere yönelik girişimlerinden dolayı plaket takdim etti.

Vakıf yöneticileri, buradaki ziyaretlerinin ardından proje için belirlenen arazileri gezdi. Erdemli'nin proje için oldukça uygun bir bölge olduğunu ifade eden vakıf yöneticileri, projeye tam donanımlı ağız, diş ve nöroloji bölümlerinden oluşan bir hastane eklediklerini belirttiler.

Yapılan incelemelerin ardından Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Türkiye Engelliler Vakfı Genel Başkanı Zülfinaz Abedan,

Engelliler Köyü projesi hakkında bilgi verdi. Oluşturulacak olan köyde, engellilere doğal bir ortam sunacaklarını vurgulayan Abedan, "Yapacağımız köy, doğal bir ortamdan oluşacak. Engelliler burada seracılık yapacak, sebze, meyve yetiştiriciliği gibi tarımsal etkinliklerde bulunacaklar. Ayrıca köy içerisinde konumlandırılacak olan atölyelerde meslek eğitimi alacaklardır. Şu anda Hollanda'da uygulanmakta olan at ile tedavi yöntemini bu köy içerisinde Türkiye'de ilk defa gerçekleştireceğiz. Bir hastane kuracağız. Aynı zamanda engellilerimiz, besicilikle de uğraşacaklar. Taze yumurta toplayıp, süt sağacaklar. İşte tüm bu uygulamalar için yatırım yapılması gerekiyor. Biz, Allah kısmet ederse Erdemli Belediyesi ile birlikte bunu Erdemli'de gerçekleştireceğiz” dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, herkesin engelli olma riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirerek, engellilere sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Her bireyin sağlıklı yaşam hakkına sahip olduğuna dikkat çeken Tollu, Erdemli'de hayata geçirilecek olan bu proje ile engellilerin üretir hale getireceğini söyledi. Projenin iki bölümden oluştuğunu belirten Tollu, "Birinci bölümü Akdeniz Mahallesi'nde Çamlık karşısında olacak. İkinci bölümü ise, Toki civarında olacak ve burada hastane ile çiftlik bölümleri düşünülmektedir. Ayrıca Mayıs ayı içerisinde Türkiye Engelliler Şöleni'ni Erdemli'de yapmaya karar verdik. Erdemli'yi bir cazibe merkezi haline getirmeye gayret ediyoruz. Her zaman dediğimiz gibi, Erdemli her yönden cennetten bir köşedir. Bizlere düşen bu cenneti doğru ve anlamlı bir şekilde yaşatıp işlemektir” diye konuştu.

ERDEMLİ'YE ENGELLİLER KÖYÜ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 14:36:01
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 12:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?