4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

“Erdemli’ye limon borsası şart”

MERSİN VALİSİ  GÜZELOĞLU: “ERDEMLİ’YE LİMON BORSASI ŞART”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, limon üretiminin yüzde 65’inin karşılandığı Erdemli’de limon borsası kurulması gerektiğini söyledi.

Erdemli Kaymakamlığı toplantı salonunda Kaymakamı İbrahim Özefe tarafından kendisine verilen brifing sonrasında bir açıklama yapan Güzeloğlu, “Erdemli her şeyden önce tarım ve turizm potansiyelini bünyesinde bulunduran nadir ilçelerden birisidir. Özellikle tarımsal ürünlerin değerlendirilmesinde ve üretim boyutunda gerekse gıda sanayi ile ilişkilendirilmesi konusunda pazara dönük ürünün pazara sürülmesi sürecinde paketleme, depolama ve pazarla buluşması sürecinde hepimiz yoğun bir çaba sarf edeceğiz” dedi.

İhracata dönük ürünlerde, ihracat şansının ve ihracat oranında ürün çeşitliliğini hedefleyeceğini ifade eden Güzeloğlu, “Türkiye genelinde limon üretiminin yüzde 65’i Erdemli’de ise bu oran çok önemlidir. Madem limon üretimi üstünlüğü Erdemli'de, o zaman borsadaki belirleme noktası da bizde olmalı. Türkiye genelindeki limon üretimindeki merkez konumu ile güzel Erdemli’yi fiyat takdirinde ve pazar oluşumunda da merkez konumuna getirmeliyiz” diye konuştu.

Limonun merkezinde borsanın olmayışının bir eksiklik olduğunu dile getiren Güzeloğlu, Erdemli’nin yüksek rakımlı bölgelerinde depolama alanları yapması gerektiğini de kaydetti.

Örtü altı yetiştiriciliğinde özellikle organik ve ekolojik üretimde üreticilere destek programı açıklayacakları müjdesini veren Güzeloğlu, “Organik ürünün yetiştirilmesi üreticinin yüksek gelir elde etmesi amacı ile çalışmalar yapacağız” dedi.

Kendisine ikram edilen limonatayı içen Güzeloğlu, limonun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 09:51:01
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 09:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?