5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'ye Mavi Bayrak müjdesi

Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu “Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi” ihalesinin sonuçlandığını söyledi. Mutlu, toplam 8 firmanın katıldığı ihaleyi, 7 milyon 155 bin 723 TL’ye Esen İnşaat Ltd. Şirketi’nin aldığını, ihalenin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından da onaylandığını belirtti.

Bir yılda tamamlanacak olan biyolojik arıtma tesisi inşaatının sözleşmesi başkanlık makamında düzenlenen törenle Belediye Başkanı Musa Mutlu ile şirket sahibi Kaya Erdem arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, 30 dönüm üzerine yapılacak olan “Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi” projesinin günlük 100 bin kişi kapasiteli olduğunu ancak günün şartlarına göre tesisin 150 bin kişiye kadar çıkartılabileceğini ifade etti.

Mutlu, “İlçemizin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Biyolojik Atık su Arıtma tesisimiz Erdemli ve bölgesine hayırlı olsun. Arıtma tesisi inşaatı temeli seçim yasağından dolayı atılamadı. Bu nedenle de temel atma töreni seçim sonrasına kaldı. Arıtmamız 1 yıl içinde tamamlanacak ve Erdemli halkının hizmetine sunulacak” dedi.

Modern şehirciliğin olmazsa olmazlarından olan arıtma tesisinin turizm kenti Erdemli’de şu ana kadar yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Mutlu, arıtmada mutlu sona ulaştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Artık Erdemli’de yaşayan ve ilçemize dışarıdan gelecek olan yerli yabancı konuklarımız gelecek yıl mart ayından itibaren tertemiz bir sahile kavuşacak. Tesisimiz devreye girdiğinde Akdeniz’in en güzel sahillerine sahip ilçemizin her noktasına mavi bayrak asarak halkın denize girmesini sağlayacağız.”

Atıksu arıtma tesisi inşaat finansmanının yüzde 45’ini Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kalan kısmının ise Kültür Turizm Bakanlığı, İller Bankası ve Erdemli belediyesinin öz kaynaklarından karşılanacağını da vurgulayan Mutlu, tesisten arıtılan suyun derin denize deşarj sistemi ile verileceğini gerektiğinde tarımda sulamada da kullanılabileceğini kaydetti.

İmza töreninde Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Ersen ile belediye teknik elemanları da hazır bulundu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 21:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?