4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli'ye modern hizmet binası

ERDEMLİ'YE MODERN HİZMET BİNASI

Erdemli Belediyesi modern hizmet binasına kavuşuyor. Devletten hiçbir yardım almadan, belediye kasasından da para harcanmadan yapılacak olan yeni hizmet binasının masrafının da yeni binada yer alacak olan 6 adet asma katlı işyerlerinin satışından karşılanacağı bildirildi.

Erdemli Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temeli; MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın da katıldığı törenle atıldı. MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gül, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Vehbi Aksay'ın da hazır bulunduğu törende konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, temeli atılan binanın da 2011 yılı sonunda tamamlanarak hizmete gireceği bilgisini verdi.

Söz konusu binanın 4 kattan oluştuğunu ve belediyenin tüm birimlerini de bünyesinde barındıracağı bilgisini de veren Tollu, bunun yanında binanın zemin katının otopark yapılacağını, yine aynı binada 6 adet de asma katlı işyerleri olacağını anlattı. Turizm bölgesindeki bir belediyeye çağdaş bir hizmet binası kazandırabilme adına yola çıktıklarını dile getiren Tollu, binanın yapımı noktasında da devletten destek almadıkları gibi belediye kasasından da harcama yapmadıklarının altını çizerek, tüm inşaat masraflarının yapılacak yeni hizmet binasında yer alacak olan işyerlerinin satışından elde edilecek gelirle karşılanacağını söyledi. Yeni hizmet binasının yapımının tamamlanıp, hizmete girmesinin ardından eski binanınsa yıkılarak yerine otopark yapılacağı bilgisini de veren Mükerrem Tollu, böylelikle ilçedeki otopark sorununun çözüme kavuşturulması adına önemli bir adımın da atılmış olacağını savundu. İlçe halkına adil hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Tollu, “Ancak ne yazık ki, bazı kişiler yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerden rahatsızlık duyuyor ve çalışmalarımızı engellemeye çalışıyor. Biz haktan ve hukuktan asla taviz vermeden, tüm engellemelere rağmen Erdemli'ye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir kentin güzel ve yaşanılabilir olması için önce altyapısının tamamlanması gerektiğini savunan Tollu, Erdemli'nin bir deniz ve turizm kenti olmasına rağmen altyapı sorununun hala çözülemediğine dikkat çekti. Tollu, ilçedeki konutların atıksularının hala denize boşaltıldığının altını çizerek, bu durumun önüne geçilebilmesi adına da önümüzdeki Eylül ya da Ekim ayında 100 bin kişiye hitap eden; 'Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'ni hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Tollu, tüm bu çalışmalarla da Erdemli'yi yaşanılabilir ve modern bir ilçe haline getireceklerini iddia etti.

Erdemli'de yaşayan insanların çalışkan olduğunu, dağı taşı delerek üretim yaptığını anlatan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, bu noktada Erdemli Belediyesi'nce ortaya konulan başarılı çalışmaların kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Şandır, “Fakat bu başarılar yeterli değil. Daha çok çalışılması lazım. Çünkü Erdemli'nin buna ihtiyacı var” diye konuştu. Erdemli'nin adeta belediye hizmetlerine susamış olduğunu savunan MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural da, bu kapsamda belediyenin ilçede yapacağı çalışma ve hayata geçireceği projelerin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, ilçenin coğrafi olarak çok güzel bir konuma sahip olmasına rağmen, kamu binalarında eksikliklerinin olduğuna dikkat çekerek, bunun için çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından Erdemli Halk Oyunları Topluluğu, Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi sundu.

ERDEMLİ'YE MODERN HİZMET BİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 17:29:02
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 19:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?