5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli'ye turizm yatırımı

MERSİN'E 30 MİLYON DOLARLIK TURİZM YATIRIMI

Mersin'de turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar devam ederken, bölgeye bu yöndeki yatırımlar da hız kazandı. Bu kapsamda Erdemli ilçesine 30 milyon dolarlık 5 yıldızlı otel yapıldı.

Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesinde inşa edilen 400 yatak kapasiteli Lamos Oteli'nin, sahil bandında ilk 5 yıldızlı otel olması açısından bölge turizmine öncülük edeceği belirtildi. İş adamı Abdullah Şahin tarafından yaptırılan otelin, yılın 12 ayı turizme yönelik hizmet vereceği kaydedildi. Bölgenin tarihi ve doğal yaşamına hayran kalarak Mersin'e 5 yıldızlı bir otel kurmaya karar verdiğini anlatan işletme sahibi Abdullah Şahin, yüzünü turizme dönmüş olan Mersin'de böyle bir yatırımın yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Beldenin muhteşem bir tarihi yapısı ve masmavi bir denizi olmasının bu oteli buraya yapmalarında en büyük etken olduğunu ifade eden Şahin, "Mersin, Avrupa'nın büyüyen şehirlerinden biri. Turizm açısından burası bakir bir bölge. Turizm adına ben bu bölgeden oldukça umutluyum. Turizm için her şey mükemmel. Turizm adına bölgede ilk adımı atmış olmanın heyecanını yaşıyorum" dedi.

Mersin'de turizm adına çok ciddi atılımlar yapılması gerektiğini dile getiren Şahin, "Mersin turizminde en büyük sıkıntı, yatak sayısının az olmasıdır. Bir bölgede yatak sayısını artıramazsanız turizmi de o bölgeye getiremezsiniz. Ancak buna rağmen turizm yatırımcıları bölgeden etkilenerek yatırım konusuna oldukça sıcak bakıyor. Mersin'de benim bildiğim son dönemde 10-12 tane ciddi proje var. Bazı şirketlerde otel yapımı için bölgeden yer almaya devam ediyor. Türkiye'nin ekonomik durumu ne kadar iyi olursa, Mersin'in durumu da o kadar iyiye gider. İnanıyoruz ki, Mersin turizm cenneti olacak" diye konuştu.

Otelin hedef kitlesinin hem yerli hem de yabancı turistler olacağını dile getiren Şahin, Antalya'daki gibi 'her şey dahil' uygulamasını benimsemediklerini, bu uygulamanın ülke turizmine zarar verdiğini belirterek, kendilerinin kaliteden kesinlikle ödün vermeyeceklerini kaydetti. Otelin yapım aşamasında büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Şahin, 3 yıl süren inşaat çalışmasının 1 yılında buradaki kayalıkları kırmakla uğraştıklarını belirtti. Şahin, bunun dışında çevredeki insanlardan haklarında 262 tane şikayet dilekçesi verildiğini kaydederek, "İnsanlar bu konuda bilinçli değil. Halbuki bu otelde 120 kişi çalışacak ve bölgeye katma değer sağlayacak" şeklinde konuştu.

Otelin 30 milyon dolara malolduğunu bildiren Şahin, "Otelimizde arıtma tesisi, kongre ve toplantı salonları, sauna, Türk hamamı ve diskomuz mevcut. Otelimizi gezip gören insanlardan çok olumlu tepkiler alıyoruz. İnşallah beklentilerimizi karşılarız ve ikinci, üçüncü otelleri de yaparız. Ben kesinlikle Mersin'in böyle bir yatırıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bizim bu girişimimiz örnek olur ve Mersin'de bu tip oteller çoğalır" dedi.

MERSİN'E 30 MİLYON DOLARLIK TURİZM YATIRIMI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 12:16:02
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 13:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?