30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Erdoğan halka hitap etti

BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "BDP'li bir il başkanı çıkıp da, 'Bizim kazanma şansımızın olmadığı yerlerde oylar CHP'ye, CHP'nin yoksa MHP'ye verilsin' diyor, Nasıl birliktelik ama? Bunu en son 12 Eylül'de referandumda da görmüştük. CHP, MHP ve BDP danışıklı dövüş yapıyor, kol kola girip miting düzenliyor" dedi.

Partisinin Mersin İl Başkanlığı'nca tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen mitinge katılan Başbakan Erdoğan, burada halka seslendi. Seçim süreci kapsamında Türkiye genelindeki 65. mitingini Mersin'de gerçekleştiren Erdoğan'a Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da eşlik etti. Muhalefete yüklenen Erdoğan, AK Parti'nin 8.5 yıllık zaman diliminde ortaya koymuş olduğu hizmet, hayata geçirilen proje ve yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 12

Haziran genel seçimlerinde halkın, Türkiye'nin geleceği noktasında son sözünü söyleyeceğine dikkat çeken Erdoğan, "Her şehrimizde milletimizle kucaklaştık. Doğudan batıya, kuzeyden güneye kadar gezdik ve halkımızın AK Parti dediğini gördük, yeniden AK Parti diyeceğini bizzat yerinde gözlemledik" diye konuştu.

 

"BİZ SİVAS'IN BATISINA, DOĞUSUNA SIKIŞIP KALAN PARTİLERDEN DEĞİLİZ"

Çetelere boyun eğmediklerini, kibir, gurur ve böbürlenme olmaksızın Türkiye'de yaşayan 74 milyon insanı aynı sıcaklık ve samimiyetle kucakladıklarını kaydeden Erdoğan, belirli bir etnik kökene sırtını dayayan partilerden de asla olmadıklarının altını çizdi. Erdoğan, "Biz, Sivas'ın batısına, doğusuna sıkışıp kalan partilerden değiliz. 780 bin kilometre karenin partisiyiz, 74 milyonun partisiyiz. Biz bu yola çıkarken ne dedik? 'Bizde bölgesel milliyetçilik yok' dedik. 'Dinsel milliyetçilik yok' dedik.

Kardeşlerim; bunu söylerken, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, bütün 74 milyonu 'yaradılanı yaradandan ötürü severiz' diye kucakladık. Hepsine eşit mesafede olduk. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz bölgesel milliyetçilik yapmaya gelmedik. 'Batı ne alıyorsa, Doğu da, Güneydoğu da onu alacak' dedik. '780 bin kilometre kareyi modern bir Türkiye olarak ayağa kaldırmamız gerekir' dedik. Türkiye'nin Avrupa'dan neyi eksik. Bu dönem ustalık dönemi derken boşuna söylemiyoruz.

Attığımız adımlar ortada, atacağımız adımlar da ortada" dedi.

 

"BİZİM TAŞLA SOPAYLA MOLOTOFLA İŞİMİZ OLMAZ"

12 Haziran genel seçimlerinde Mersin'den AK Parti'nin birinci parti çıkacağını ve aynı başarıyı bir sonraki yerel seçimlerde de göstereceğini, bunu başaracaklarına inandığını dile getiren Erdoğan, CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "Mersin'de AK Parti birinci parti olacak ve sandıktan gümbür gümbür çıkacak. İlk yerel seçimlerde de artık görevi bu CHP zihniyetinden almalı, alacak. Belediyecilik bizim işimiz. Bunlar belediyecilikten anlamaz. Mersin'in durumu ortada, AK Parti'li belediyelerin olduğu yerlerin de

durumu ortada" dedi.

Şehirleri oylarına göre ayıranlardan, tasnif edenlerden olmadıklarını ve asla da olmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim şiddetin diliyle işimiz olmaz. Bizim öfkeyle, nefretle, husumetle işimiz olmaz. Bizim taşla, sopayla, molotofla işimiz olmaz. İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz, düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz. Biz projelerimizle, yaptıklarımızla yapacaklarımızla sizin huzurunuzdayız. Acaba CHP neyle sizin huzurunuza çıkacak? İşte bunu merak ediyorum."

 

"ONLAR GİBİ ŞİDDETİN ÖFKENİN DİLİNİ TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Fikirleri, düşünceleri ve projeleri olmayanların şiddete başvurduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Türkiye'ye ufuk çizemeyenler, öfkenin ve nefretin diliyle ayakta kalmaya çalışıyor. AK Parti ile demokrasiyle sandıkta baş edemeyeceklerini anladılar. Şimdi de vatandaşları şiddet yoluyla yanlarına çekmeye çalışıyorlar. Biz onlar gibi öfkenin, şiddetin diline teslim olmayacağız" dedi.

Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan ve 1 kişinin ölümü, 1 polis memurunun da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara dikkat çeken Erdoğan, "Orada CHP'nin büyük bir pankartı, yanında diğer pankartlar. Üzerinde 'tek yol sokak, tek yol devrim', altında Halkevleri. Onun hemen yanında CHP'nin devasa pankartı. Niye sesini çıkarmadın Bay Kemal? Demek ki, halinden memnun o da ondan destek alıyor. Fakat benim vatandaşım, 12 Haziran'da sandıkta tüm bunların hesabını soracaktır" diye konuştu.

 

"HAKKARİ'DE BDP'LİLERİN ELİNE CHP BAYRAKLARI TUTUŞTURDULAR"

Adana'da AK Parti seçim bürolarına yönelik taşlı ve molotofkokteylli saldırıları hatırlatan Erdoğan, bu kez MHP'ye yüklendi. Adana'da MHP'nin, AK Parti'ye yüklenerek, kendilerini hedef gösterdiğini öne süren Erdoğan, "Seçim bürolarımız molotoflarla yakılıp yıkılıyor. Ama biz onlara aynı şekilde cevap vermiyoruz. Neden? Çünkü bu işin hesabı sandıkta sorulur, demokrasi mücadelesi işte burada. Ben onlara Diyarbakır'da da söyledim; 'Kendinize güvenmiyor musunuz? Molotof kokteyliyle ne işin var gel

meydanlarda konuş' diye. Ama bunların işi gücü ayrımcılık, bölücülük. İşte biz bir olacağız, beraber olacağız" ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'de yapmış olduğu mitinge işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hakkari'de CHP oyu 157, burada yaptığı mitingde 2 bin kişiye hitap etti. Peki kim bunlar? Hepsi BDP'li, hepsinin eline CHP bayrağı tutuşturmuşlar. Anlaşmayı öyle yapmışlar. Ama bir tane bile Türk bayrağını ellerine tutuşturamadılar. Şimdi buradan soruyorum; hiç Bahçeli'nin sesini duydunuz mu? Çünkü müşterek çalışıyorlar."

Güneydoğu'da yer alan bazı ilçelerde MHP'den ayrılıp, BDP'ye geçen milliyetçiler olduğunu dile getiren Erdoğan, bu durumun çok ilginç olduğu yorumunu yaptı.

 

"BUGÜNE KADAR TUZAĞA DÜŞMEDİK, BUNDAN SONRA DA DÜŞMEYİZ"

Her ortamda ve her konuşmasında 'tek millet' vurgusu yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Neden tek millet? Çünkü millet, o ülkede yaşayan bütün etnik unsurları kapsar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplanıp bir oluyoruz. Ama bu millete ne lazım? Tek bir bayrak. Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanından almış. Bayrağımızdaki hilal bağımsızlığı, yıldızsa şehitlerimizin simgesi. Ne diyor şair; 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, vatan eğer uğruna ölen varsa vatandır. Bu yüzden biz; 'Tek

vatan' diyoruz. Başka ne diyoruz? 'Tek devlet' diyoruz. Devlet tektir ve devletin içinde devlet olmaz. Türkiye Cumhuriyeti olarak, dünyadaki onurlu yerimizi koruduk, koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz. AK Parti'yi demokrasi mücadelesinde saf dışı bırakmak için şiddete başvuranlar var. Biz bu tuzağa bugüne kadar düşmedik, bundan sonra da düşmeyiz. Şiddetin, öfkenin, kinin kucağına asla düşmeyiz. CHP, MHP ve BDP'nin el ele vererek kurduğu bu tuzağa düşmeyiz" dedi.

 

"CHP, MHP, BDP KOL KOLA GİRMİŞ, BİRLİKTE MİTİNG YAPIYOR"

Başbakan Erdoğan, "Bütün Mersin'e sesleniyorum; gönül verdiğiniz o partilerin üst düzey yönetimi statükoya, komplolara teslim olmuş. 'Milliyetçiliyim' diyenler, ne BDP'ye ne de CHP'ye tek söz söylemiyor. BDP'li bir il başkanı çıkıp da; 'Bizim kazanma şansımızın olmadığı yerlerde oylar CHP'ye, CHP'nin yoksa MHP'ye verilsin' diyor, Nasıl birliktelik ama? Güzel değil mi? Bunu en son 12 Eylül'de referandumda da görmüştük. CHP, MHP ve BDP danışıklı dövüş yapıyor, kol kola girip miting düzenliyor. Sonra da

farklı bir söylem tutturup, benim vatandaşımı kandırmaya çalışıyorlar. Ey CHP'ye oy vermiş kardeşim, ey MHP'ye oy vermiş kardeşim, ey BDP'ye oy vermiş kardeşim lütfen bu oyunu gör. Gönül verdiğiniz partilerin üst yönetiminin nasıl bir yanlış içinde olduğunu lütfen görün. Sandığa gittiğinizde futbol takımı tutar gibi değil, eser ve hizmet siyasetini göz önüne alın. İstismar siyaseti üretenlere değil. Elinizi vicdanınıza koyan ve kararınızı buna göre verin. Oyunuzu istikrara, huzura, barışa verin. Oyunuzu

büyük Türkiye'ye, demokrasiye, özgürlüğe verin. Oyunuzu kendi iradenize verin" dedi.

 

"SBS NEDENİYLE HAFTA SONU SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERECEĞİZ"

MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde Türkiye'nin toplam borcunun 23 milyar dolar olduğunu ve kendilerinin 8.5 yıllık iktidarları döneminde bunu 5.5 milyar dolar seviyesine indirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar varken, bugün bu rakamın 95 milyar dolara ulaştığını, farkın da burada ortaya çıktığını söyledi. Hafta sonu yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı'na da dikkat çeken Erdoğan, sınav süresince AK Parti olarak seçim çalışmalarına ara vereceklerini, bu

tavırlarının diğer siyasi partilere de örnek olmasını istedi. Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Mersin milletvekili adaylarıyla el ele vererek halkı selamladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN MERSİN'DE HALKA HİTAP ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 21:47:01
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 16:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?