5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ergenekon gözaltılarına sert tepki

Merkez Mersin Gazeteciler Derneği (MMGD) Başkanı Nazmi Akdağ, Ergenekon soruşturması kapsamındaki son gözaltılara tepki gösterdi.

Ergenekon soruşturmasında 12. dalga olarak adlandırılan operasyon ve gözaltılara tepkiler sürüyor. MMGD Başkanı Nazmi Akdağ, Ergenekon soruşturması kapsamında açılan dava ve son operasyonların, davanın hukuki değil, siyasi bir davaya dönüştüğü yönündeki kuşku ve kanaatleri artırdığını savundu.

Görevleri kamuoyunu aydınlatmak olan gazeteciler, geleceğin çağdaş gençliğini yetiştirmek isteyen öğretim üyeleri ve aydınlık Türkiye için genç kızların eğitimlerine katkı veren ÇYDD yöneticilerinin gözaltına alınmasının altında yatan tek gerçeğin aydınlanma ve çağdaşlaşma karşıtlığı olduğunu ileri süren Akdağ, "Pazartesi sabahı itibarıyla ülke genelinde düzenlenen ve adına 12. dalga denilen operasyonların, tüm ülkede olduğu gibi kentimizde de önemli çalışmalara imza atan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne ve akademik çevrelere bulaşması, Cumhuriyet sevdalılarını derinden yaralamıştır" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 15:18:25
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 15:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?