5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ergenekon operasyonlarına tepki

Ergenekon soruşturması kapsamında dün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi'ne yapılan polis baskını, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Silifke Caddesi üzerinde bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) toplanan çeşitli sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, önce ÇYDD Mersin Şubesi'ni ziyaret etti ardından caddeyi trafiğe kapattı. Grup, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye", "Aydınlara uzanan eller kırılsın" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan ADD Mersin Şube Başkanı Tomris Yılmaz, Türkiye genelinde yapılan ve adına '12. dalga' denilen eylemin, Mersin'de önemli çalışmalara imza atmış olan ÇYDD Mersin Şubesi'ne de bulaşmasının, Cumhuriyet sevdalısı Mersinlileri derinden yaraladığını ifade etti.

Yılmaz, "Mersin kamuoyu tarafından sevilen, yeri belli, herkesin yakından takip ettiği derneğin ve binasının sabahın 6'sında aranmaya başlanması, arama esnasında bütün evraklara ve tutanaklara el konması ne kadar doğrudur?Yapılan eylemle Mersin yerelinde yüzlerce, Türkiye genelinde 290 bin üniversite öğrencinin burs alamama durumunun yaratılması ve öğrencilerin mağdur edilmesi, Türk toplumunun özünde var olan yardım severliğe ne kadar uygundur?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 20:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?