5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Ergenekon' tehdidiyle dolandırdılar

Mersin'in Mut ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, cep telefonu hattına girilerek emniyet müdürünün ailesine tacizde bulunulduğunu ve Ergenekon soruşturmasına takıldığını ancak kendisine yardımcı olacaklarını söyledikleri köy muhtarının bin 500 liralık kontörünü alarak dolandırdı.

Kendisini dolandıranlardan şikayetçi olan Mut'un Hacıilyaslı Köyü Muhtarı Ahmet Ispaha, köy kahvehanesinde otururken, cep telefonundan arandığını belirterek, "Kahvehane kalabalık olunca, emniyetten aradığını belirten kişi sakin bir yere çıkmamı söyledi. Cep telefonu hattıma girilerek emniyet müdürünün ailesinin arandığını ve taciz edildiğini bu yüzden de Ergenekon soruşturması kapsamında incelemeye alındığımı söyleyen kişi, acele Mut ilçe merkezine gelmemi, geldikten sonra da ne yapacağım konusunda beni yönlendireceklerini söylediler. Ben de Mut'a gittim" dedi.

İlçeye ulaştığında kendisini arayan kişilerle irtibat kurduğunu, 1 tane 250'lik kontör almasını ve şifresini kendisine bildirmesini istediğini anlatan Ispaha, "Başka bir yerden 5 tane daha 250'lik kontör almamı istediler ve telefonu kapatmadan yine başka yerden 10 tane daha 250'lik kontör almamı istediler. İnandırıcı oldukları için kontörleri aldım, şifrelerini bildirdim. Beni izlediklerini ve kontör paralarının savcılık tarafından ödeneceğini söyleyen şahısların isteği üzerine 20 tane daha kontör alıp
şifrelerini bildirdim. Bana işlemlerimin tamamlandığını bildiren kişi, savcılıktan paramın gönderileceğini söyledi" diye konuştu.

Kısa süre sonra isminin Murat olduğunu söyleyen kişinin tekrar kendisini arayarak, 5 tane 250'lik kontör daha almasını istediğini ancak cebinde parasının kalmadığını söylediğini belirten Ispaha şunları anlattı:

"Bana kontörleri borçla almamı, savcılıktan bana paramın verileceğini söyledi. Borca kontör vermediklerini söylediğimde, gerekirse market sahibini dövmemi ama kontörün şifresini mutlaka göndermemi isteyen Murat adlı kişi, bana hemen savcılıktan paramın ödeneceğini yineledi. Garajdan o sırada bir ekip arabası hareket edince, ben de 'herhalde param ödenecek' diye düşündüm. Bana paramın hazır olduğunu ve gönderildiğini söylediler. Savcılık kanalıyla paramın köye gittiğini söyleyen şahıslar; acele etmemi ve köye yetişmemi istediler. Köye gittiğimde ise kimse yoktu. Beni arayan numarayı aradığımda telefon kapalıydı. 1-2 saat sonra tekrar aradım, telefonu açan kişiye köye geldiğini ve parasının ulaşmadığını söyledim. Beni savcıyla görüştüreceklerini söylediler. 10 dakika sonra, kendisini Savcı Necati Şaşmaz olarak tanıtan kişi, beni arayıp kızdı. 'Seni izlemeye aldık. Ergenekon kapsamında soruşturuluyorsun. Emniyet müdürünün ailesine senin hattına girilerek tacizde bulunmuşlar. Masraf ettin ama bunu sana
ödeyeceğiz. Sen de devletin için şimdi 5 tane daha 250'lik kontör alamıyor musun?' dedi. Beni bu soruşturmadan kurtaracaklarını ve sıkıntı yaşamayacağımı söyleyen telefondaki savcı, vatan için bunu yapmamı istedi."

Daha sonra olayı tanıdıklarına anlattığında dolandırıldığını anlayan Ispaha, polise ve savcılığa başvurarak kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?